Haberler

Fransa'da Nükleer Santral Tehdidi

Paris savcılığı, ülkenin en eski nükleer enerji santrali olan Fessenheim'ın insan sağlığı için tehdit oluşturduğu yolundaki şikayet üzerine ön soruşturma başlattı.

Paris savcılığı, ülkenin en eski nükleer enerji santrali olan Fessenheim'ın insan sağlığı için tehdit oluşturduğu yolundaki şikayet üzerine ön soruşturma başlattı.

BFM televizyon haber kanalı, adli kaynaklara dayanarak verdiği haberinde, çevre örgütü Greenpeace'in, "santralin çalışmasında çeşitli anormallikler bulunduğu, gerekli standartlara uyulmadığı ve bunun da insan sağlığını tehdit ettiği" yolundaki ısrarlı şikayetleri üzerine ön soruşturma kararı aldığını duyurdu.

Greenpeace, ilk olarak ekim ayında, Fransa'nın Almanya sınırında bulunan ve 1978 yılından bu yana faaliyette bulunan bu santralle ilgili olarak soruşturma başlatılması için Paris savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Çevre örgütü Greenpeace, Fransa'daki en az 5 santralin kamu güvenliği açısından gerekli standartları karşılamadığı gerekçesiyle derhal kapatılmasını istiyor.

Sosyalist iktidara dışarıdan destek veren Yeşil Parti ısrarla Fessenheim'daki santralin kapatılmasını isterken, komşu ülke Almanya da bu konuda gerekli önemlerin alınması için Fransız hükümetine baskı yapıyor.

Fransa, nükleer enerji ihtiyacının üçte ikisini nükleer enerji santrallerinden karşılıyor. Fransa'da toplam 58 nükleer enerji santrali bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Fransa Paris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title