Haberler

Fransa'da 'Laz Fıkraları' Kitabı

Fransa'nın Strazburg kentinde 1979 yılından bu yana yaşamını sürdüren eğitimci ve yazar Ali Ekber Başaran'ın 'Temel'in Bilgelikleri ve Muziplikleri- Laz fıkraları' adlı 8. kitabı, piyasaya çıktı.

Fransa'nın Strazburg kentinde 1979 yılından bu yana yaşamını sürdüren eğitimci ve yazar Ali Ekber Başaran'ın 'Temel'in Bilgelikleri ve Muziplikleri- Laz fıkraları' adlı 8. kitabı, piyasaya çıktı.

Karadeniz fıkraları başta olmak üzere zengin Anadolu mizahını Türkçe ve Fransızca tanıtan yazar Ali Ekber Başaran, "Kitabım ilk defa ulusal çapta piyasaya çıktı. Fransa'da yaşayan vatandaşlar ve Fransızlara Türk mizahını tanıtmak için derlediğim kitabımda yine güzel Türkiye'nin zengin mizahını tanıtmak istedim. Kendi çocukluğumda dinlediğim öyküleri Fransızlara ve kendi insanıma tanıtmak için çalışmalarıma devam edeceğim. Özellikle Fransa'da yaşayan Türk çocuklarının kendi kültürünü daha iyi tanıması ve Fransız arkadaşlarına tanıtması için iki dilli kitaplarım güzel bir fırsat" dedi.

Yazar Ali Ekber Başaran'ın Keloğlan Masalları, Laz Fıkraları, Nasrettin Hoca ile Bektaşi Fıkraları gibi iki dilli kitapları Fransa'da piyasaya çıkmıştı. - Strazburg

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Strazburg Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500

Yorumlar (3)

Naci KALIT:

Ne diyelim, eline saglik. Iyi ki aramizdan boyle insanlar çikiyor.

0
0
yanıtYanıtla
Muhamed YILMAZ:

Yazari kutluyorum, ne guzel bir çalisma. Bu ve diger kitaplari nerede bulabiliriz? Birde yazarla nasil kontak kurabiliriz? Bu çalismalar ve çift dilli olmak konusunda sohbet toplantisi yapmak isteriz.

0
0
yanıtYanıtla
Ahmet YILMAZ:

Cok güzel bir çalisma, yazari tebrik ediyorum. Fransa''da gerçekten halk kulturumuzu tanitacak boylesi yazarlara ihtiyacimiz var. Bizlerde boylelikle kendi kulturumuzu gençlerimizle paylasma olanagi buluyoruz. Kitabin iki dilli (fransizca-turkçe) olmasi daha da iyi oluyor.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title