Haberler

Fransa'da Cumhurbaşkanı Seçimleri

PARİS (AA) – Fransa'da gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanı seçimlerinde merkez sağda, aday adaylığı için ön seçime 7 siyasetçinin gireceği açıklandı.

PARİS (AA) – Fransa'da gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanı seçimlerinde merkez sağda, aday adaylığı için ön seçime 7 siyasetçinin gireceği açıklandı.

Merkez sağdaki Cumhuriyetçiler Partisi'ndeki aday adaylığı seçiminden sorumlu kurum yaptığı yazılı açıklamada, eski cumhurbaşkanlarından Nicolos Sarkozy, eski başbakanlardan Alain Juppe ve Francois Fillon, partinin eski Paris Belediyesi başkan adayı Nathalie Kosciusko-Morizet, eski bakanlardan Jean François Cope ve Bruno Le Maire ile birlikte Cumhuriyetçiler Partisi'nin seçimlerde sürekli ittifak yaptığı Hristiyan Demokrat Parti Başkanı Jean-Frederic Poisson'un ön seçim yarışına girmeye hak kazandığını bildirdi.

Merkez sağ aday adayı belirleme kurulu, daha önce ön seçime gireceği belirtilen Herve Mariton'un ise ön seçim için gerekli imzayı toplayamadığını kaydetti. 20-27 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek ön seçimlere girebilmek için ana muhalefet partisinin en az 2 bin 500 resmi üyesiyle yerel veya genel seçimlerde seçilmiş 250 partilinin imzası gerekiyordu.

Aday adaylığı yarışına girmek için 13 siyasetçi parti yönetimine başvurmuştu.

2007-2012 yıllarında cumhurbaşkanlığı yapan Sarkozy'nin partisinin resmi adayı olması için 20-27 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek ön seçimleri kazanması gerekiyor. Sarkozy'nin ön seçimlerdeki en büyük rakibi ise eski başbakanlardan Alain Juppe olarak görülüyor.

Fransa'da iki turlu olarak gerçekleştirilen cumhurbaşkanı seçimi, 23 Nisan-7 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek.

Kaynak: AA / Güncel

Alain Juppe Fransa Paris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title