Haberler

Fransa'da Binlerce Kişi 'Charlie Hebdo' Saldırısını Protesto Etti

Fransa’da haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo’nun başkent Paris’teki ofisine düzenlenen ve 12 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan kanlı saldırı, başta başkent Paris olmak üzere birçok şehirde düzenlenen gösterilerle protesto edildi.

Fransa'da haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'nun başkent Paris'teki ofisine düzenlenen ve 12 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan kanlı saldırı, başta başkent Paris olmak üzere birçok şehirde düzenlenen gösterilerle protesto edildi.

Paris'te, Republique Meydanı'nı dolduran yaklaşık 20 bin kişi ellerinde kalemler ve sembolik basın kartları ile Charlie Hebdo pankartı taşıyarak saldırıya tepki gösterdi. "Ben Charlie'yim", "Charlie nerede?", "Sevgi nefretten daha güçlüdür" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler "Kalemlere özgürlük" "Hepimiz Charlie'yiz" sloganları attı. Republique Meydanını dolduran göstericiler saldırıda ölenlerin anısına mumlar yakıp gözyaşı döktü.

Öte yandan, Fransa'nın Angers, Bordeaux, Lyon, Strasbourg, Nantes, Toulouse ve Marsilya kentlerinde de saldırı binlerce kişi tarafından protesto edildi. Lyon'daki Terraux Meydanı'nda 13 bin kişi toplanırken, Toulouse'daki Capitole Meydanı'nda 12 bin kişi saldırıya tepki göstermek için bir araya geldi. Güneydeki Marsilya'da ise saldırıyı protesto eden 7 bine yakın kişi "Vieux Port" meydanında toplandı. Ülke genelinde 3 günlük yas ilan edilirken bayraklarda yarıya indirildi.

Paris'teki saldırıda hayatını kaybeden 4 karikatürist arasında derginin 2009'dan bu yana genel yayın yönetmenliğini yapan Stephane Charbonnier de bulunuyor. Paris Savcılığı, saldırıda dergide çalışan dört karikatürist ile iki polisin de arasında bulunduğu 12 kişinin öldüğünü, 4 kişinin ağır yaralandığını açıklamıştı. Saldırganların Charlie Hebdo için çok iyi istihbarat bilgisi aldıkları söyleniyor. Yeni yıl dolayısıyla dergi çalışanlarının aynı gün bir arada olacaklarını bilerek öldürülen kişilerin seçilerek katledildiği söyleniyor. Metroda ücretsiz dağıtılan Metro gazetesinin Fransız polisine dayandırdığı haberde kanlı saldırıyı gerçekleştiren 3 kişinin isimleri Said Şerif, Kuachi Şerif ve Hamid Murat olarak açıklandı. Gazete, Hamid Murat'ın 18 yaşında öğrenci olduğunu kaydetti. Gazete haberinde üç isimden Said ve Kuachi'nin ise kardeş olduklarını yazdı. - PARİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Charlie Hebdo Fransa Paris Lyon Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title