Haberler

Fransa'da Anayasa Değişikliği Tartışması

İsviçreli akademisyen ve düşünür Tarık Ramazan, Fransa'da terör suçundan mahkum olanların vatandaşlıktan çıkarılmasını öngören anayasa değişikliğine tepki olarak Fransız vatandaşlığına başvuracağını açıkladı.

İsviçreli akademisyen ve düşünür Tarık Ramazan, Fransa'da terör suçundan mahkum olanların vatandaşlıktan çıkarılmasını öngören anayasa değişikliğine tepki olarak Fransız vatandaşlığına başvuracağını açıkladı.

Facebook'taki kişisel hesabından bir mesaj yayımlayan Oxford Üniversitesi Şarkiyat Enstitüsü Öğretim Üyesi Ramazan, "Korku ve baskı söylemlerinden kurtulmak için Fransa ve İsviçre'ye bağlı çifte vatandaş olmak istiyorum. Gelecek günlerde başvurumu yapacağım" ifadelerini kullandı.

Ramazan mesajında ülkedeki anayasa değişikliği tartışmalarında çifte vatandaşlığa sahip olanlar hakkında "mide bulandırıcı" sözler söylendiğini belirtti. Tarık Ramazan, vatandaşlık başvurusunun cumhuriyet değerlerine bağlılık açısından somut bir örnek oluşturacağını vurguladı.

Mısır'daki Müslüman Kardeşler'in kurucularından Hasan El Benna'nın torunu olan Ramazan'ın eşi ve 4 çocuğu da Fransız vatandaşlığına sahip. Fransa'da da akademik faaliyetler yürüten Ramazan'ın Paris'te bir bürosu bulunuyor.

Fransa'da hükümet, 13 Kasım 2015'te Paris'i kana bulayan ve 130 kişinin ölümüne, 350 kişinin yaralanmasına yol açan terör saldırıların ardından olağanüstü hal ilan ederken, terörle mücadele için anayasa değişikliği yapma kararı almıştı. Bugün Fransa Ulusal Meclisi'nde tartışmaya açılan anayasa değişikliğinin oylaması 10 Şubat'ta yapılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Tarık Ramazan Facebook İsviçre Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title