Haberler

Fransa'da 19 Mayıs Kutlamaları.... -1

Fransa'da 19 Mayıs kutlamaları.... Paris Büyükelçililiği Rezidansı gençleri ağırladı.

Fransa'da 19 Mayıs kutlamaları....

Paris Büyükelçililiği Rezidansı gençleri ağırladı.

Paris Büyükelçiliği Rezidansı'nda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle resepsiyon düzenlendi.

Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, gençlerin bayramını kutladı. Akil, Avrupa'da nüfus yaşlanıyor oysa Türkiye'de yaş ortalaması yirmi sekiz buçuk dedi.

Büyükelçi Akil ayrıca gençlere duyduğu güveni, Gururla her zaman şunu söylüyorum hakikaten yeni yetişen nesil, gençler bizlerden çok çok daha iyi imkanlara sahipler. Dünya ile daha barışıklar, yeni teknolojileri daha iyi kullanıyorlar. İletişim, bilişimde çok çok daha iyiler. Aksi olsa dünyada ilerleme diye bir şey olmazdı. Yeni yetişen nesiller eskilerden iyi olmazsalar ilerlenme olmazdı.

Sizler Türkiye'nin geleceğisiniz. Burada yaşayan gençler mutlaka Fransız vatandaşlığını alın. Fransa'da siyasete ilgi duyun. Fransız toplumu ile kaynaşın. Fransız toplumunun sorunlarına da ilgi gösterin bu ülkenin tam bir vatandaşı olduğunuzu unutmayın.

Profesyonal hayatınızda başarılar diliyorum. Eminim ki hayatınızda büyük başarılara imza atacaksınız bizlerde sizlerden bunları bekliyoruz dedi. Resepsiyona Paris ve civarında yaşayan öğrenci dernek temsilci ve üyeleri ile Erasmus programı ile Türkiye'den eğitime gelmiş öğrenciler, Fransa'da eğitimini tamamlamış meslek sahibi gençler katıldı.

LYON BAŞKONSOLOSLUĞU'NDA SEÇİM VE KUTLAMA

Milletvekili seçimleri için oy kullanma işlemleri Lyon Başkonsolosluğu'nda sürüyor. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda da bu işlem sürdü. Oy kullanmaya gelenler hem birbirlerini tebrik etti hem de oylarını kutladı.

Oy kullanma işlemi sandıkların mühürlenmesi ile başladı. DHA mikrofonuna konuşan parti temsilcileri, vatandaşların oy kullanmaya gelmeden önce TC kimlik numaraları ile seçmen listesini mutlaka kontrol etmeleri gerektiğini söyledi.

ASANSÖR GÖREVLİSİ TEYAKKUZDA

Bu ay yapılan seçimlerin en ilginç görevlisi ise bir asansör şirketi çalışını oldu. Lyon rue de Seze adresindeki Lyon Başkonsolosluğu binanın 4. katında bulunuyor. Sadece 3 kişinin binebildiği yaşlı asansörün, seçim süresince arıza vermemesi için 9 -19 saatleri arasında ve seçimin yapıldığı Mayıs ayı boyunca hergün görev yapan asansör tamircisi bugüne kadar hiç bir arızanın yaşanmadığını ve seçimlerin asansör yüzünden aksamaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

19 Mayıs Türkiye Fransa Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title