Haberler

    Fransa, Camilere Dışardan Yardımı Geçici Olarak Yasaklıyor

    LE Monde gazetesine konuşan Başbakan Valls, Fransa'daki İslam toplumuyla yeni bir ilişki oluşturmak istediklerini belirterek, "Camilere yabancı finansman desteğini geçici olarak yasaklamayı düşünüyoruz.

    LE Monde gazetesine konuşan Başbakan Valls, Fransa'daki İslam toplumuyla yeni bir ilişki oluşturmak istediklerini belirterek, "Camilere yabancı finansman desteğini geçici olarak yasaklamayı düşünüyoruz. Fransa'daki imamlar bu ülkede yetişmeli, başka bir yerden gelmemeli" dedi.

    Başbakan Valls, Fransa'nın kuzeybatısında yer alan Saint-Etienne-du-Rouvray kentindeki terör eyleminin saldırganlarından Adel Kermiche'in mayıs ayında elektronik kelepçeyle serbest bırakılmasının bir başarısızlık olduğunu kabullenmek gerektiğini söyledi.

    Valls, radikal gruplara üye saldırganların kendilerini gizleme yöntemlerine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Terörle mücadelede hukuk devleti çizgisinin dışına çıkılmayacağını söyleyen Valls, "Hükümetim Fransız usulü bir Guantanamo kampı oluşturmayacaktır. Kişileri şüphelere dayanarak belli merkezlere kapatmak ahlaki ve hukuki açıdan kabul edilemez" diye konuştu.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Saint Etienne Fransa Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title