Haberler

Frankofoni Festivali'yle Sanat Dolu Günler

Güncelleme:

Festival süresince müzikten, tiyatroya, seramikten, sinemaya ünlü sanatçıların ve öğrencilerin çalışmaları, sanatseverlerle buluşacak.

Türkiye'nin en eski ve en köklü eğitim kurumlarından Özel Saint Benoit Fransız Lisesi, Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Sayın Muriel Domenach'ın yüksek himayelerinde, 16 Mart – 31 Mart tarihleri arasında düzenleyeceği Frankofoni Festivali'yle "Bahara Merhaba" diyecek.Festivali kapsamında bu yıl, dünyaca ünlü piyanist Aşkın Arsunan sahne alacak.

Türkiye'nin en eski ve en köklü eğitim kurumlarından Özel Saint Benoit Fransız Lisesi, 16 Mart – 31 Mart tarihleri arasında düzenleyeceği Frankofoni Festivali'yle sanat dolu günler yaşatacak. Festivalin ilk konuğu usta müzisyen ve kompozitör Aşkın Arsunan ve Jazzino Band sahnede olacak. 16 Mart günü saat 20.00'de Saint Benoit'ın konser salonunda sahne alacak Aşkın Arsunan'ın piyanosuna, vokalde Duygu Tarhan ve Ceyda Köybaşıoğlu, saksofonda Batuhan Şallıel, bas gitar ve trombonda Aycan Teztel, davul ve perküsyonda Volkan Öktem, trompette ise Şenova Ülker eşlik edecek.

Frankofoni Festivali'nin kültür ve sanat alanındaki önemini anlatan Saint Benoit Fransız Lisesi Müdürü Pierre Gentric, lisenin özellikle gençlere sanatın her dalını tanıtmayı ve sevdirmeyi misyon edindiğini söyledi ve "Okulumuzda Fransız ve Türk kültürlerinin kaynaşmasını sadece eğitim ve öğretim alanıyla sınırlı görmüyoruz. Kültür ve sanat alanında da üretkenliğin, alışverişin ve aktarımların yaşanmasını sürdürülebilir kılmak istiyoruz. Hem ünlü sanatçıların hem de öğrencilerimizin gerçekleştirdiği projelerle, sanatın her alanına Saint Benoit Fransız Lisesi olarak katkıda bulunmak en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor" dedi.

Saint Benoit Fransız Lisesi'nde Frankofoni Festivali kapsamında sahne alacak Aşkın Arsunan ise festivalle ilgili şunları söyledi: "Müziğin içinde doğan bir müzisyen olarak bugüne kadar, müziğimle, birçok ülkede, birbirinden değerli sanatçılarla çalışarak sanatımı başkalarıyla paylaşma imkanı elde ettim. Hayata karşı heyecanı ve coşkuyu en fazla soluduğumuz okul koridorlarına Saint Benoit Fransız Lisesi sayesinde yeniden geri dönüyorum. Okul sahnesi, bana gençlerin dinamizmini yansıtarak ilham verecek."

Caz severlerin keyifli saatler geçireceği konserde, sınırlı sayıda yer olduğu için, 10 Mart 2015 Salı gününe kadar, sb_frankofoni@sb.k12.tr adresinen mail gönderilerek rezervasyon yapılması gerekmektedir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Türkiye Fransa Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title