Haberler

    Frankfurt Kitap Fuarı'na 100 Ülkeden 7100 Yayınevi Katılıyor

    TÜRKİYE Kültür ve Turizm Bakanlığı, fuara 228 metrekaresi Türkiye Ulusal Standı ve 92 metrekaresi de Çocuk Yayınları Standı olmak üzere toplam 320 metrekarelik alanda iki ayrı stantla katıldı.

    TÜRKİYE Kültür ve Turizm Bakanlığı, fuara 228 metrekaresi Türkiye Ulusal Standı ve 92 metrekaresi de Çocuk Yayınları Standı olmak üzere toplam 320 metrekarelik alanda iki ayrı stantla katıldı. Ulusal standın hemen yanında yer alan İstanbul Ticaret Odasının standında Türkiye'den 12 yayıncının kitaplarını sergileyebileceği ve dünyanın çeşitli ülkelerinden yayıncılarla iş görüşmeleri gerçekleştirebileceği bölümler oluşturuldu. Türkiye ulusal standında 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili bir sergi çalışması yer alıyor. Türkiye'nin son on yılda yayıncılık alanında kat ettiği ilerlemenin, kültürel üretimdeki süreklilik ve zenginliğin ön planda yer alacağı sergide, darbe teşebbüsünün Türkiye'nin kültürel gelişimini durduramayacağı vurgulanacak.

    KUTÜL AMERE SERGİSİ

    Fuar kapsamında 'Unutulan Zafer Kut'ül Amare Sergisi' de açılıyor. Sergide 1. Dünya Savaşı esnasında Osmanlı Devleti'nin Çanakkale'den sonra İngilizler karşısında kazandığı en büyük başarı olan Kutül Amare Zaferi, içlerinde günlüklerin, Osmanlı ve dünya medyasında basılan çeşitli gazetelerin, kartpostalların, resimlerin, afiş ve kitapların yer aldığı materyallerle anlatılıyor.

    DOĞAN HIZLAN KONUŞACAK

    Fuarda ayrıca Doğan Hızlan, İskender Pala ve Adnan Özer'in konuşmacı olarak yer alacağı 'Darbenin Panzehiri Kültürdür', Alev Alatlı, İlber Ortaylı, Ayşe Böhürler, Orhan Miroğlu ve Ceren Kenar'ın yer alacağı 'Kısık Sesler' adlı paneller düzenlenecek. Mehmet Mollaosmanoğlu'nun son romanı tanıtılacak.

    Ulusal stantta, Türk edebiyatı ve yazarlarının dışa açılımına destek veren ve bu çalışmaların en büyük bileşenlerinden biri olan 'TEDA Çeviri Destek Programı' kapsamında yayımlanan eserlerin yanı sıra Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü gibi kamu kurum ve kuruluşların eserlerinin de sergilenmesi sağlanacak. Çocuk yayınları standında da Türkiye'den yaklaşık 12 çocuk yayıncısı da eserlerini sergileyebilecek ve telif görüşmeleri yapma fırsatı yakalayabilecek. Ayrıca, Mavi Ağaç Yayınlarının Türk klasiklerinden yaptığı seçkide yer alan 64 kitaplık seri, 7 dile çevrilerek fuarda ziyaretçilere ücretsiz dağıtılacak. 23 Ekim'e kadar sürecek fuarı yaklaşık 275 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Doğan Hızlan İstanbul Türkiye Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title