Haberler

Frankfurt Heimtekstil Fuarı 2015

Güncelleme:

Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Ekici "Türkiye ekonomisi güçlendikçe, ihracat arttıkça, burada yaşayan devlet görevlileri olarak sırtımız daha güçlü oluyor." dedi.

Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, "Türkiye ekonomisi güçlendikçe, ihracat arttıkça burada yaşayan devlet görevlileri olarak sırtımız daha güçlü oluyor, ayaklarımız yere daha sağlam basıyor" dedi.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Almanya'nın Frankfurt kentindeki Hilton Oteli'nde Heimtekstil Fuarı sebebiyle akşam yemeği düzenledi. Yemeğe Hessen Eyaleti Parlamento Başkanı Norbert Kartmann ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Burada konuşan Ekici, fuara yoğun katılımdan dolayı memnun olduğunu belirterek,  "Türkiye ekonomisi güçlendikçe, ihracat arttıkça burada yaşayan devlet görevlileri olarak sırtımız daha güçlü oluyor, ayaklarımız yere daha sağlam basıyor" dedi.

Hessen Eyaleti ile Bursa arasındaki dostluğa dikkati çeken Ekici, bu ortaklığın daha da gelişmesinin ikili ilişkiler açısından önemli olduğunu vurguladı. Ekici, iş adamlarının ve sanayicilerin ülkeler arasındaki ortaklığı ve dostluğu geliştirmede önemli bir rol oynadıklarını da sözlerine ekledi.

- "Bu dostluğu, ortaklığı pekiştirmenin önemli olduğunu düşünüyorum"

Kartmann ise, fuar sebebiyle katılan firmaları Frankfurt'ta ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Dostlukların pekiştirilmesi gerektiğini ifade eden Kartmann, "Burada bu eyaleti temsil etmek benim için çok önemli. Her gün bu dostluğu, ortaklığı pekiştirmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu akşam da bu ortaklığın pekişeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Kartmann, ayrıca sanayicilerin ve iş adamlarının ikili ilişkilerin ve dostlukların gelişmesine büyük katkı sağladığını dile getirdi.

"Türk firmalarının dünya ev tekstili pazarlarından aldığı pay yüzde 5"

UTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Canik de fuara Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecek bir stantla katılım sağladıklarını belirterek, "Türkiye ev tekstili sektörü 3,1 milyar dolar yıllık ihracat ile dünyanın ilk 3 ülkesinden biri oldu. Türk firmalarının dünya pazarlarından aldığı pay ise yüzde 5 oldu" şeklinde konuştu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanvekili İsmail Kuş ise, fuara katılan 157 Türk firmasından yaklaşık 57'sinin Bursa'dan katıldığını ve bunun da kendilerini onurlandırdığını ifade etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık da, belediyecilik hizmetleri dışında yurt dışında da bir dizi çalışmalara ve hizmetlere imza attıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Kartmann'a, Bursaspor forması hediye edildi. - Hessen

Kaynak: AA / Ekonomi

Frankfurt Türkiye Uludağ Hessen Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title