Haberler

Fotoistanbul Başladı

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali "Fotoİstanbul", yurtiçi ve yurtdışından fotoğraf sanatçılarının katılımıyla başladı.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali "Fotoİstanbul", yurtiçi ve yurtdışından fotoğraf sanatçılarının katılımıyla başladı.

Festivalin açılışı dolayısıyla teknede gerçekleştirilen toplantıya Amerika'dan kamera bağlantısıyla katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İstanbul'da şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı Uluslarası Fotoğraf Festivali'ne ev sahipliği yaptıkları için mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Festival Yöneticisi Rıza Değirmenci de AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin bu yıl "Başka Hayatlar" konu başlığında düzenlendiğini belirterek, "Biraz dışımızdaki hayatlara da objektiflerimizi çevirmek istedik" dedi.

Değirmenci, etkinlik kapsamında, 47 sergi, 15 panel ve yuvarlak masa toplantısının fotoğrafseverlerle buluşacağını ifade ederek, şunları aktardı:

"Fotoğraf sanatçıları, akademisyenler ve editörlerden oluşan 100 kişilik bir gurubu ağırlıyoruz. Bunların yarısı Amerika'dan. Avrupa, Kore, Çin, İran, Rusya ve Bakü'den olmak üzere dünyanın her yerinden sanatçılarımız var. Bu anlamda bu bölgede yapılan en büyük uluslarası festival olma özelliğini taşıyor."

Ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler'i anmak istediklerini sözlerine ekleyen Değirmenci, Güler'in bugüne kadar görülmemiş fotoğraflarının yer alacağı kapsamlı sergiyle, Pera Müzesi'nde "Ara'yı Anlamak" isimli özel bir konferans düzenlediklerini kaydetti.

Rıza Değirmenci ayrıca Macar ve Fransız Kültür Merkezleriyle ortak çalışmalar yaptıklarına vurgu yaptı.

Açılışa katılan fotoğraf sanatçısı Laleper Aytek ise bu yıl ikincisi düzenlenen festivalin Türkiye fotoğrafı için çok önemli bir açılım olduğunun altını çizdi.

Laleper, fotoğrafın kamusal alana yayıldığına değinerek şöyle konuştu:

"Sokakta, açık havada sergi yapabiliyoruz. Bunun ulusal ve uluslararası anlamda, fotoğrafla ilgili farkındalık açısından çok önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Bunlar çok büyük emeller ve fedakarlıklarla yapılıyor. Bundan sonra daha kurumsal bir festival yapılmasını istiyorum."

Sergi ve panellerin düzenleneceği festivalde ayrıca, 80 fotoğraf gösterisi, 100'ü aşkın portfolyo değerlendirmesi, kitap imza günleri ve ustalarla söyleşi etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Festival, 8 Kasım'da sona erecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Amerika Birleşik Devletleri Murat Hazinedar İstanbul Beşiktaş Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title