Haberler

Fotoğraftan Önce Bursa Minyatürler ve Gravürler" Kitapları Tanıtıldı

Bursa Valiliği tarafından bastırılan ve araştırmacı-yazar Nezaket Özdemir tarafından hazırlanan "Fotoğraftan Önce Bursa Minyatürler" ve "Fotoğraftan Önce Bursa Gravürler" kitapları tanıtıldı.

Bursa Valiliği tarafından bastırılan ve araştırmacı-yazar Nezaket Özdemir tarafından hazırlanan "Fotoğraftan Önce Bursa Minyatürler" ve "Fotoğraftan Önce Bursa Gravürler" kitapları tanıtıldı.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 18. yüzyıl sonrası ve 19. yüzyılın başlarında İstanbul'a gelen seyyahların Bursa'yı da ziyaret ettiğini, bu ziyaretlerle ilgili gravürlerin günümüze kadar ulaştığını söyledi.

Nezaket Özdemir'in kentin tarihine ışık tutacak çok önemli bir çalışma yaptığını vurgulayan Karaloğlu, iki ciltten oluşan bu kataloğun her Bursalının kütüphanesinde olması gerektiğini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de tarihi eserlerin restorasyonunda gravür ve minyatürlerden faydalandıklarını belirtti.

Surlar, diğer tarihi eserlerle ilgili gravür ve minyatürlerin orijinaliyle neredeyse birebir olduğunu anlatan Altepe, eserin Bursa'nın tanıtımına ciddi katkı sağlayacağına inandığını bildirdi.

Nezaket Özdemir ise kataloglar için 3 yıldan fazla bir süre hazırlık yaptıklarını, yurtiçi ve yurtdışında pek çok eseri incelediklerini anlattı.

Katalogda yurtdışından ve Türkiye'deki müzelerde hiç kopyalanmamış, gün yüzüne çıkarılmamış, günümüz baskı teknikleriyle kullanıma açılmamış minyatürler ve gravürlerin bulunduğunu kaydeden Özdemir, "Bunlar bizim toplam çalışmamızın yüzde 30'unu teşkil etmektedir ve bunun önlemli bir rakam olduğunu düşünüyorum. Bursa bilgi dağarcığına önemli bir katkı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Nezaket Özdemir, toplantının sonunda "Fotoğraftan Önce Bursa Minyatürler"  ve "Fotoğraftan Önce Bursa Gravürler" isimli eserleri, Vali Karaloğlu ve diğer katılımcılar için imzaladı.

Kaynak: AA / Yerel

Münir Karaloğlu Vali Karaloğlu İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title