Haberler

Fotoğrafın Ustaları Marmaris'te Buluştu

Festival kapsamında dünyada ilk olduğu belirtilen "Fotoğraf Anıtı"nın açılışı yapıldı.

Marmaris'te bu yıl ilki düzenlenen "Uluslararası Marmaris Fotoğraf Festivali", fotoğraf sanatının ustalarını buluşturdu.

Turistik ilçede belediye tarafından gerçekleştirilen festival, İçmeler Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na fotoğraf sanatçılarının çelenk koyarak saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okumasıyla başladı.

Daha sonra aynı yerdeki Marmaris Fotoğraf Evi ve dünyada ilk olduğu belirtilen "Fotoğraf Anıtı"nın açılışı, eski Kültür Bakanı Suat Çağlayan, Belediye Başkan Vekili Halil Gökovalı ile fotoğraf sanatçıları İbrahim Zaman, Ersin Alok, Sabit Kafagil ve Atat Yakup Kaptan tarafından yapıldı.

Fotoğraf evinde sergilenen eski fotoğraf makineleri ile Massimo Mastrorillo, Jae Hyung Seok, Bruno Barbey ve Stanko Abadzic'in eserleri, katılımcıların beğenisine sunuldu. Festivale farklı ülkelerden 657 kişinin 7 bin 102 fotoğrafla katıldığı kaydedildi.

Festival kapsamında çok sayıda atölye çalışması, fotomaraton, söyleşi, sunum ve panel gerçekleştirilecek, sergiler açılacak.

Altın İnci Fotoğraf Ödülleri'nin de verileceği festival 22 Kasım'da sona erecek. - Muğla

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Marmaris İçmeler Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title