Haberler

Fotoğrafçılıkta Stüdyolar Yerlerini Açık Alanlara Bıraktı

En özel anlara ölümsüzleştirilmesi için bugüne kadar stüdyolarda çekilen fotoğraflar yerini açık alanlara bıraktı.

En özel anlara ölümsüzleştirilmesi için bugüne kadar stüdyolarda çekilen fotoğraflar yerini açık alanlara bıraktı.

Karfo Ajans'ın sahibi Ercan Yetimoğlu, özel gün fotoğrafçılığının düşünüldüğünde çok daha önemli olduğunu söyledi.

En özel anların ölümsüzleştirilmesinin fotoğraf sayesinde olduğunu belirten Yetimoğlu, "Unutmak istemediğimiz, özenle hazırlandığımız mutlu günlerimizi uzun yıllar sonra fotoğraflar sayesinde hatırlar; fotoğraflara her baktığımızda o güne geri döneriz. Bu nedenle Özel Gün Fotoğrafçılığı düşünüldüğünden çok daha önemlidir. Daha önceden özel ekipmanlarla hazırlanan stüdyo ortamlarında çekilen düğün, nişan, mezuniyet gibi özel gün fotoğrafları hızlı bir değişimle dış ekranlarda çekilmeye başlandı. Özel olarak hazırlanan stüdyolar yerlerini açık alanlara bıraktı. Şimdilerde sadece vesikalık fotoğraf çekimleri için stüdyolar tercih edilmekte. Diğer bütün çekimler için açık alanlar kullanılmakta. Özel dekorlarla hazırlanan stüdyoların bile eski popülaritesi kalmadı" dedi.

Fotoğraf çekimlerinde bol manzaralı, tarihi dokular, gün batımları, lüks havuzlu mekanlar özel günlerde daha çok tercih edildiğini kaydeden Yetimoğlu, "Dış mekan çekimi yapılacak olan alanlara ışık ekipmanları getirilerek açık havada çekim alanları hazırlanmakta. Daha önceleri reklam ve moda sektörü tarafından tercih edilen açık alanlar günümüzde evlenecek olan çiftler tarafından tercih edilmeye başlandı. Şimdilerde çiçekli, bol manzaralı, tarihi dokular, gün batımları, lüks havuzlu mekanlar özel günlerde daha çok tercih edilir oldu. Fotoğraf çekimi için kullanılacak mekanın iyi değerlendirilmesi özellikle güneş ışığının vuruş açısına göre çekimin planlanması fotoğrafın kalitesi için çok önemlidir. İyi bir fotoğraf güzel sonuçlanan ışıkla elde edilir. Stüdyo ortamında dört duvar arasındaki çalışmalar dış mekana çıkınca güzelliğinin yanı sıra yanlış kullanılan ışıkla göz tırmalamaya da başladı. Mekan ağırlıklı çekimler ön plana çıktı. Ama gelecek nesillere sizi tanıtıcı fotoğraflar bırakmalısınız mekan fotoğrafı değil" ifadelerini kullandı.

Profesyonel fotoğraf çekenlerin sayısının giderek azaldığını ifade eden Yetimoğlu, "Bu akımın patlamasıyla piyasadaki profesyonel fotoğraf çekenlerin sayısı giderek azaldı. Yarı ya da tam profesyonel makine sahibi olabilen herkes Özel Gün Fotoğrafçılığı yapabilir oldu. Kısa sürede taşların yerine oturacağı herkesin profesyonel fotoğrafçı olamayacağının, bu işe büyük yatırımlar yapanlarla sadece makinesi olup deklanşöre basabilenler arasındaki farkın anlaşılacağını ümit ediyoruz" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title