Haberler

Fotoğrafçıların "Nuh'un Kenti Ağrı" Yarışı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Servis araçlarıyla mekanlara gidilmesi Ağrı'nın güzel bölgelerinden görüntüler Fotoğrafçılardan Tufan Bilir'in konuşması Erkan Vural 'ın konuşması Ağrı Vali Yardımcısı Sedat İnci'nin konuşması Fotoğrafçıların "Nuh'un Kenti Ağrı" yarışı Ağrı'nın turizm potansiyelini artırmak, bilinmeyen doğal güzelliğini tanıtmak amacıyla düzenlenen "Nuh'un Kenti Ağrı Foto Safari" yarışmasına, Türkiye'nin dört bir yanından çok sayıda fotoğraf tutkunu yoğun ilgi gösterdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Servis araçlarıyla mekanlara gidilmesi

Ağrı'nın güzel bölgelerinden görüntüler

Fotoğrafçılardan Tufan Bilir'in konuşması

Erkan Vural 'ın konuşması

Ağrı Vali Yardımcısı Sedat İnci'nin konuşması Fotoğrafçıların "Nuh'un Kenti Ağrı" yarışı

Ağrı'nın turizm potansiyelini artırmak, bilinmeyen doğal güzelliğini tanıtmak amacıyla düzenlenen "Nuh'un Kenti Ağrı Foto Safari" yarışmasına, Türkiye'nin dört bir yanından çok sayıda fotoğraf tutkunu yoğun ilgi gösterdi.

Ağrı Valiliği ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce düzenlenen "Nuh'un Kenti Ağrı Foto Safari" yarışmasına, yurt içi ve dışından 150 amatör ve profesyonel fotoğrafçı katıldı.

Rehber eşliğinde servis araçlarıyla kentin tarihi ve doğal güzelliklerini ziyaret eden fotoğrafçılar, Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı, meteor çukuru, Diyadin Kanyonları ve Diyadin Kaplıcalar, Meya Mağaraları, Nuh'un Gemisi izi, Ahmed-i Hani Türbesi, Balık Gölü ile kentin gelenek ve göreneklerini en iyi şekilde yansıtmak için çaba sarf etti.

Vali Yardımcısı Sedat İnci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Serhat kenti Ağrı'nın, hem Türkiye hem de dünya açısından çok önemli doğal güzellikleri ve tarihi mekanları olduğunu belirtti.

Yarışmadaki amaçlarının kentin değerlerini ön plana çıkararak, kentin tanıtımına katkı sunmak olduğunu anlatan İnci, "İlk defa Ağrı Valiliği olarak, 'Nuh'un Kenti Ağrı Foto Safari' sloganıyla bir fotoğraf yarışması düzenledik. Fotoğrafçılarımız 2 gün boyunca Ağrı'nın gizli kalmış, şimdiye kadar çok bilinmeyen bu doğal ve tarihi güzelliklerini fotoğraflamaları için misafir ettik." dedi.

Yarışmaya katılmak için yoğun talep aldıklarını ifade eden İnci, şöyle konuştu:

"Normalde kotamızı en fazla 130 belirledik. Nedeni ise gelen fotoğrafçılarımızın burada daha nitelikli, daha kaliteli zaman geçirebilmeleri, onlarla daha iyi ilgilenebilmek. Yalnız çok ciddi anlamda yoğun bir katılımla karşılaştık. Özellikle Ağrı dışından, hem bölgemizden hem de Zonguldak'tan Edirne'ye, Ankara'dan İstanbul'a, Hatay'dan Malatya'ya kadar Türkiye'nin çok farklı coğrafyalarından, farklı illerinden insanlar fotoğraf yarışmamıza ve foto safarimize katıldılar. Belirlemiş olduğumuz katılımcı sayısının çok çok üzerinde bir başvuru olması bizi fazlasıyla memnun etti. Çünkü bu dışarıdaki insanların Ağrı'ya olan güvenini, Ağrı'nın huzuruna, istikrarına olan güveninin bir göstergesidir."

İnci, önümüzdeki yıllarda Ağrı Valiliği olarak yarışmayı geleneksel hale getireceklerini bildirdi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Muhsin Bulut da fotoğraf yarışmasına yoğun ilgi olduğunu belirterek, "Valiliğimiz organizasyonunda yapılan 'Nuh'un Kenti Ağrı Foto Safari' yarışmasındaki amacımız ilimizin doğal güzellikleri ve tarihi değerlerinin tanıtımına katkı sunmak. Yoğun taleplerin olması bizleri mutlu etti." dedi.

Ağrı'nın güzelliklerine hayran kaldılar

Fotoğrafçı Tufan Bilir de yarışma için arkadaşlarıyla Zonguldak'tan geldiklerini ifade ederek, "Yarışma sayesinde kentin doğal güzelliklerini, kanyonunu, Kudret Köprüsü'nü, Diyadin Kaplıcaları gibi birçok güzellikleri gördük. Çok güzel fotoğraflar verdi bize. Ağrı'da bu kadar güzelliklerin olmasını beklemiyordum. Devamını da bekliyoruz, güzel bir organizasyon. Tüm fotoğrafçı arkadaşlarımızın katılmasını tavsiye ediyorum. Katıldıklarında pişman olmayacaklar bundan emin olabilirler." diye konuştu.

Erkan Vural da Ağrılılar tarafından misafirperverlikle karşılandıklarını vurgulayarak, şunları anlattı:

"Herkes oldukça bize yakın davrandı. Organizasyonda her şey yerinde ve güzeldi. Köylerdeki insanlar da bizlere çok iyi davrandılar. Sağ olsular bizleri evlerine kadar soktular. Gittiğimiz yerler hepsi çok güzeldi. Kaplıcalar özellikle çok ilginçti. Gayet güzel bir etkinlik oldu. Yarışmayı duyduğumda, ne eşim dostum ne de kendim tereddüte düşmedim ve oldukçada rahat bir şekilde çıkıp geldim. Burası da benim ülkem, çok güzel karşılandık. Fotoğraflar da zaten bunu gösterecektir."

7 jüri üyesinin oy vereceği yarışmada, yaşam, foto safari, doğa fotoğrafları dalında birincilere toplam 9 bin, ikincilere 6 bin, üçüncülere ise 3 bin lira ödül verilecek. Mansiyon ödüllerinin toplamı ise 7 bin beş yüz lira olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Ağrı Valiliği Ağrı Dağı Diyadin Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

Rabia:

MURAT KANYONU DİYADİN KALESİ İSHAK PAŞA SARAYI DİYADİN KAPLICALARI AĞRIM MEDENİYETLER ŞEHRİ, SUSKUNLARIN ŞEHRİ 04040404

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title