Haberler

Fotoğrafçılar Renkli Açılarla İzmir'i Yansıttı

İzmir Fotoğrafçılar Odası tarafından düzenlenen '4 Mevsim İzmir' adlı fotoğraf yarışmasında ilk 40'a giren eserler sergilenmeye başladı.

İzmir Fotoğrafçılar Odası tarafından düzenlenen '4 Mevsim İzmir' adlı fotoğraf yarışmasında ilk 40'a giren eserler sergilenmeye başladı. İzmir Ticaret Odası'nda açılan sergi öncesi, ödül dereceye giren eser sahipleri için ödül töreni düzenlendi.

Sergi açılışı ve ödül töreni için düzenlenen törene İzmir Fotoğrafçılar Odası Başkanı Murat Yavuz, İzmir Ticaret Odası Fotoğrafçılık Komitesi ve meclis üyesi Ali Aydoğan, yarışmanın sponsoru olan İzmirgaz

Genel Müdürü Burçin Yandımata, İzmirgaz Genel Koordinatörü Halil Tataş ile Fotoğrafçılar Odası yöneticileri ve üyeleri katıldı. Fotoğraf yarışması ile kamuoyunun dikkatini mesleklerinin üzerine çekmek istediklerini kaydeden Fotoğrafçılar Odası Başkanı Yavuz, "Mesleğimiz her geçen gün kan kaybediyor. Bu tür etkinliklerle insanlara fotoğrafçılığı sevdirmek, sorunlarımızı ve beklentilerimizi aktarmak istiyoruz. Ayrıca yarışmaya sadece fotoğraf kağıdına baskılı eserleri kabul ediyoruz. Bin 500'ün üzerinde eser yarışmamıza müracaat etti. Bu şekilde baskı işi yapan üyelerimize de destek oluyoruz" dedi.

Fotoğrafçılığın bir sanat dalı olduğunu savunan Yavuz, "İnsanlar artık dijital makinelerle, cep telefonları ile fotoğraf çekip sanal ortamda paylaşıyorlar. Düğün, nişan, vesikalık çekimleri dışında üyelerimiz iş yapamıyor. Oysa fotoğrafçılık toplumun sahip çıkması gereken, insanların geçmişini geleceğine bağlayan sanatsal bir köprüdür. Fotoğrafçılık bir tutkudur. Bugün nice doktorlar, avukatlar, öğretmenler fotoğrafçılık eğitimi alıyor. Bu tutkuyu yaşatmak için fotoğrafçılara destek çıkmak lazım, biz de etkinliklerimizle bu sevgiyi yaşatarak sektörümüze güç katmak istiyoruz' diye konuştu.

4 Mevsim İzmir yarışması hakkında da bilgi veren Murat Yavuz, "Yarışma ile insanları fotoğraf çekmeye özendirmeyi, arşivde kalan fotoğrafları güncelleştirmeyi hedefledik. Jüri çok zorlandı. İzmir'in müstesna köşelerini farklı açılarla ve renklerle yine İzmirlilerin beğenisine sunuyoruz" dedi.

4 Mevsim İzmir yarışmasında 6 eser ödüle layık görüldü. Yarışmanın birincisi Serkan Çolak 5 bin, ikincisi Süleyman Ülker 2 bin 500, üçüncüsü Mehmet Yenici bin 250 TL ödüle layık görüldü. Üç eser de mansiyon ödülü kazandı. İzmirliler 4 Mevsim İzmir Fotoğraf Sergi'sini 10 Mayıs'a kadar gezebilecekler. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Yavuz Aydoğan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title