Haberler

100 Kadının Göğüslerini Fotoğraflayarak Ne Hissettiklerini Sordu

Güncelleme:

Bare Reality (Çıplak Gerçeklik) adlı çalışmasında 100 kadının göğüslerinin fotoğrafını çeken Laura Dodsworth, üzerinde herhangi bir photoshop programı kullanmadığı fotoğrafları kadınlara göstererek ne hissettiklerini sordu.

"BİZİM HER ZAMAN GÖRDÜĞÜMÜZ GÖĞÜSLER GERÇEK DEĞİL"

Büyük ses getiren projesi hakkında konuşan Dodsworth, “Her yerde kadınların göğüslerinin fotoğraflarını görüyoruz, ancak onlar gerçek değil. O fotoğraflar elde edilemeyecek bir ideal yaratıyor. Ben, dürüst fotoğrafçılık aracılığıyla kadınları yeniden ‘insanlaştırmak’ istedim” ifadelerini kullandı. Fotoğrafını çektiği kadınlarla detaylı röportajlar yapan Dodsworth, ilk sorduğu sorunun “Göğüsleriniz hakkında nasıl hissediyorsunuz” olduğunu söyledi.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Söyleşilerin bir süre sonra tahmin ettiğinden çok daha duygusal bir hale geldiğini belirten fotoğrafçı, “Göğüsler ilginç olsa da, aynı zamanda ilişkileri, beden imajını ve yaşlanmayı tartışırken belirleyici olduklarını fark ettim. Kadın olmanın ne anlama geldiğinde de büyük rol sahibi olduklarını gördüm” dedi.

Dodsworth, yaşları 19 ile 101 arasında değişen ve aralarında rahibe, striptizci, kanserden kurtulanlar ve göğüslerinden ameliyat olan kadınların bulunduğu çalışmada, birçok kadının tecrübelerini anlatırken ağladığını belirtti.

FOTOĞRAFÇI KENDİ GÖĞÜSLERİNİ DE ÇEKMİŞ

Kendisinin de çalışmaya katıldığını ve göğüslerinin fotoğrafını çektiğini ifade eden fotoğrafçı, “Bir erkek arkadaşım bunu yapamayacağımı, çünkü eşimin iş arkadaşlarının fotoğrafı göreceğini söyledi. Başka bir erkek arkadaşım ise yedi ve dokuz yaşındaki çocuklarımın ne hissedeceği konusunda endişelenmem gerektiğini vurguladı. Ancak, her iki görüş de benim fotoğrafımı çekmemi engellemedi, çünkü ikisi de hayatımdaki erkekler hakkındaydı ve bu, bir sanatçı, kadın ve feminist olarak çalışmamı engellemek için yeterli bir sebep değildi” sözleriyle kararını nasıl verdiğini anlattı.

"BUNLAR DERGİLERDEKİLERE BENZEMİYOR"

100 fotoğrafı yan yana getirip oluşturduğu çalışmayı Dodsworth’ün eşi gördüğünde, “Bunlar dergilerdekilere benzemiyor” sözleriyle şaşkınlığını dile getirmiş. Fotoğrafçı, eşinin sözlerinin çalışmasının özeti olduğunu belirtti.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Dünya Haberler

500

Yorumlar (3)

sımokin:

Bunuda Haber yapıyorsunuz ya ne diyim artık

8
3
yanıtYanıtla
ben mi:

estetik bir soru eststik bir bölge estetikçe estetik yapardım oralara

2
2
yanıtYanıtla
osman:

fotoğraflar nerede

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title