Haberler

Fotoğraf Tutkunları Sındırgı'da

Balıkesir’in Sındırgı ilçesi fotoğraf tutkunlarının yeni adresi oldu.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesi fotoğraf tutkunlarının yeni adresi oldu. Termal turizm, doğal güzellikleri, tarihi evleri ve güzelliklerinin yanı sıra adrenalin sporları ile gündeme gelen Sındırgı bu kez fotoğraf tutkunlarını ağırladı.

Hafta sonu ilçedeki değişik mekanlarda fotoğraf çekimleri yapan Sureti Alem Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği Ege Bölge sorumlusu ve eğitmeni Fatma Barlas Özkavalcıoğlu ve öğrencileri ilçede fotoğraf sanatı için çok güzel değerlerin olduğunu söyledi. Dernek üyelerine, Sındırgı Fotoğraf Kulübü üyeleri de ev sahibi olarak eşlik etti.  Özellikle portre çalışmaları ve doğa fotoğrafçılığı için uygun karakterlerin bulunduğu belirtildi. Sureti Alem Ege Bölge Sorumlusu Özkavalcıoğlu, "Sureti Alem derneği olarak eğitimler seminerler düzenliyoruz. Bu kapsamda duraklarımızdan biri de Sındırgı ilçesi oldu. Sındırgı Belediye Başkanımızın daveti üzerine geldik. Ancak umduğumdan çok daha güzel buldum burayı. İnanılmaz sempatik ve sevecen insanlar bizleri güler yüzle karşıladılar. Fotoğraf çekerken kesinlikle hiçbir sıkıntı çekmedik. Burası gerçekten güzel bir ilçe. Birçok tarihi değer var. Bunlar restore çalışmalarından geçirilirse çok daha güzel değerler ortaya çıkabilir. Turizm açısından da çok güzel bir yere geleceğini düşünüyorum. Termal kaynakların çıkış noktalarında oluşan doğal güzellikler ise biz fotoğrafçıların ayrı bir ilgisini çekebilecek, çok farklı karelere konu olabilecek bir nitelikte. Biz dernek olarak eğitim amaçlı Ege bölgesinde ve farklı yerlerde geziler düzenliyoruz. Bundan sonraki eğitim alanlarımız arasında bir durağımızda Sındırgı ilçesi olacak. İlçeyi fotoğrafladık. Gerçekten güzel kareler ortaya çıktı. Fotoğraf tutkunlarının mutlaka uğraması gereken bir ilçe. Ben meslektaşlarımın ve bu işlerle uğraşan arkadaşlarımın Sındırgı'ya mutlaka uğramalarını tavsiye ediyorum. Bu konuda Sındırgı Belediyesi ve Sındırgı Fotoğraf Kulübü üyeleri de gerçekten yardımcı olacaktır" dedi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ise dernek üyelerine teşekkür ederek,"İlçemizin değerlerini duyurmak ve herkes tarafından bilinmesini sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Farklı spor dallarını, fotoğrafçılarımızı ilçemize davet ediyoruz, birlikte güzel çalışmalara imza atıyoruz. Çok yakın bir zamanda hatta bunu Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri kapsamında da değerlendirebiliriz, bir fotoğraf maratonu düzenlemeyi düşünüyoruz. Kapımız fotoğraf sanatı ile ilgilenenlere, ilçemizin değerlerini keşfetmek isteyenlere sonuna kadar açıktır ve her konuda yardımcı olmaya hazırız. Gelin bu şirin ilçeyi birlikte keşfedelim ve bu güzellikleri kareler eşliğinde herkese duyuralım" şeklinde konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Sındırgı Termal Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title