Haberler

Fotoğraf Tutkunları "Haliç ve Semtleri" 2'nci Dönem Proje Grubumun Sergisinde Buluşuyor

Timurtaş Onan Atölyesi 2'nci dönem proje grubunun sergi açılışı kokteyli 24 Mayıs'ta İstanbul Fotoğraf Galerisi'nde gerçekleşecek.

Timurtaş Onan Atölyesi 2'nci dönem proje grubunun sergi açılışı kokteyli 24 Mayıs'ta İstanbul Fotoğraf Galerisi'nde gerçekleşecek. Yaklaşık bir yıllık süreçte iki grup çalıştığı siyah beyaz haliç serisi oluşturulan sergide her fotoğrafçıdan Fine Art Koleksiyon kağıdına basılmış 4 er fotoğraf yer alıyor. 72 sayfalık kataloga ise 5 er fotoğraf basıldı.

"Haliç ve Semtleri" ikinci dönem projesi, Avrupa yakasını birbirinden ayıran Haliç ve çevresi, tarihi, kültürel ve fiziki yapısıyla İstanbul'un önemli bir parçasını fotoğraf sergisine taşınıyor. Bu bölgede Bizans ve Osmanlı başta olmak üzere birçok medeniyetin, farklı kültürlerin ve inançların izlerini görmek mümkün.

Beyoğlu'dan günlük yaşam enstantenelerini, mimari detayları ve portreleri fotoğraflar eşliğinde göz önüne seriyor. Sayısız mitolojik efsaneye konu olmuş Haliç'in kentsel dönüşüm öncesinde fotoğraflanmasını amaçlayan proje, fotoğraf tutkunlarıyla buluşacak.

"SALT BELGESEL DEĞİL, SANATIN ESTETİK DEĞERLERİNİ YANSITTIK"

Yurtdışı ve yurtiçinde gerçekleştirdiği sergiler ve ödüllü belgesel filmleriyle adından söz ettiren ünlü fotoğraf sanatçısı ve yönetmen Timurtaş Onan,"Yıllardır fotoğrafladığım bölgedeki deneyimlerimi İstanbul Fotoğraf Galerisi bünyesinde proje katılımcıları ile paylaştım. Değerli fotoğrafçı arkadaşlarımı,salt belgesel değil, sanatın estetik değerlerini içinde barındıran sağlam kompozisyonlarla kotarılmış,aynı zamanda izleyiciye de Haliç de ki yaşamı sosyal açıdan yorumlaması için bir alan bırakan fotoğraf serisi üzerine çalışmaları için yüreklendirdim." dedi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Haliç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title