Haberler

Fotoğraf Severler "Hayatın Dengesini" Arıyor

Güncelleme:

Estuz'un, tuz kullanımında duyarlılığı arttırma amacıyla başlattığı 'Hayatın Dengesi' adlı fotoğraf yarışmasına başvurular sürüyor.


Tüketicileri dengeli tuz tüketimi konusunda bilinçlendirmeyi görev bilen Estuz'un bu amaç doğrultusunda başlattığı Hayatın Dengesi Fotoğraf Yarışması devam ediyor.

Hayatın dengesini fotoğraf kareleriyle anlatmak isteyen herkesin katılabileceği ve son başvuru tarihinin 30 Kasım 2014 olduğu yarışmanın jürisinde de fotoğraf ve iletişim dünyasının usta isimleri yer alıyor. Belgesel ve haber fotoğrafçısı Haluk Çobanoğlu, fotoğrafın duayen hocalarından Doç. Dr. Hüseyin Eryılmaz, fotoğrafçı Firdevs Sayılan, tecrübeli fotoğraf editörü Umut Sülün, ünlü reklamcı A. Selim Tuncer, Estuz Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Özdemir, Efsina Genel Müdürü Özgür Özdemir ve iletişim Danışmanı Mustafa Kaya'dan oluşan yarışma jürisi sonuçları değerlendirerek kazananları 3 Aralık 2014 tarihinde açıklayacak.

Yarışmanın jüri üyeleri arasında yer alan fotoğraf dünyasının usta isimlerinden Anadolu Ünv. Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Eryılmaz, Hayatın Dengesi Fotoğraf Yarışması ile birçok fotoğraf severin yeniden ışığın peşine düşeceğini belirterek, yarışma ile ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi:
"Fotoğrafın, yapısı ve üretim süreci itibariyle herkese eşit mesafede ve en demokratik araçlardan biri olduğuna dair çok güçlü bir inancım vardır... İster kitle iletişim aracı olarak değerlendirin, ister bir sanat alanı, isterseniz bir hobi; isteyen herkes fotoğraf çekebilir, üretip paylaşabilir. Kurumsal yapısını güçlendirmiş, misyon ve vizyonunu son derece net biçimde ortaya koymuş bir kurumsal yapı olarak gördüğüm Estuz'un, yaratmaya çalıştığı üst düzeyde tüketici bilinci ve farkındalık oluşturmayı hedefleyen girişimlerini, bu kez fotoğraf aracılığıyla farklı bir mecraya taşıdığını gözlüyorum.

Estuz'un "Hayatın Dengesi" adı altında düzenlediği fotoğraf etkinliği sayesinde birçok fotoğraf sever yeniden sokağa çıkacak; yeniden ışığın peşine düşecek; yeniden heyecanlar tadacak... Ve büyük ihtimalle, "Hayatın dengesini" arayarak, düşünerek, hatırı sayılır bir zaman dilimi yaşayacak. Bir amaç peşinde yürümeyi, düşünmeyi ve aramayı önemsiyorum... Belki de bu yüzden olsa gerek, "Hayatın Dengesi" adını taşıyan bu girişimi de çok önemsiyorum. Bütün katılımcılara "Işığınız bol, şansınız açık ve hayatınızın dengesi yerinde olsun" demek, emeği geçenlere ve Estuz'a teşekkür etmek istiyorum."

Hayatın Dengesi Fotoğraf Yarışmasının jürisinde yer alan usta fotoğrafçılardan Fotoğrafçı ve İz Dergisi Eski Editörü Umut Sülün de, "Fotoğraflar artık kişisel günlüğümüzü oluşturuyor" diyerek, sözlerine şöyle devam etti: "Fotoğraf, diğer görsel sanatlara nazaran, onu icra eden veya ona ulaşmak isteyen için de daha ulaşılabilir. Onun içindir ki bugün en yaygın ifade biçimlerinden biri. Bunda teknolojik gelişmelere göre fotoğrafın kendini yeniden var etmesinin de etkisi var. Bu da onun yaygınlaşmasını kolaylaştıran en önemli özelliği. Bugün sadece gelişmiş fotoğraf makinalarıyla değil, cep telefonu veya tablet bilgisayarlar gibi her an yanımızda olabilen araçlar ile de fotoğraf üretebiliyoruz. Fotoğraf artık kişisel günlüğümüzü oluşturuyor. Amatör ya da profesyonel fotografçıların bizlerle paylaştıkları fotoğraflar günlüklerinden birer sayfa aynı zamanda. Biz bu fotoğraflar ile kimi zaman bir internet sitesinde, kimi zaman basılı bir mecrada kimi zaman da bir sergide karşılaşırız. Fotoğraf yarışmaları da günlüklerinin sayfalarını bizlere açan fotografçıları bizlerle buluşturan önemli araçlardan biri. Sadece biz izleyicilerin yeni fotoğraflar görmemizi ve fotografçılar tanımamızı sağlamıyor aynı zamanda katılımcıları da yeni üretimleri için motive ediyor. Estuz'un "Hayatın Dengesi" temasıyla düzenlediği Fotoğraf Yarışmasında olacağı gibi."

Yarışmanın jüri üyeleri arasında bulunan fotoğraf dünyasındaki diğer bir usta isim olan Bahçeşehir Üniversitesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Görevlisi Haluk Çobanoğlu ise yarışma ile ilgili şu görüşlerini ifade etti: ""Hayatın dengesidir, bizi ayakta tutan. Hayatın tadıdır, tuzudur; onu arayışlarımız. Fiziken ve ruhen. Kendimizle, toplumla, doğa ile her an kurduğumuz, her an dağıtabildiğimiz bir ilişkiler yumağıdır. Hayatta hep onu ararız; farkında olsak ta olmasak ta; dengede durmak, dengelemek isteriz.". Hayattaki arayışlarımıza yön veren bu davranışları; doğanın devinirken ve dönüşürken kurduğu dengeyi; hayatın içinde aramak, bulmak, fotoğraflamak, elemek, seçmek…"

Bir kişi en çok üç eserle katılabiliyor

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında yürütülen "Hayatın Dengesi" ana temalı yarışmaya, seçici kurul üyeleri, TFSF temsilcisi ve onların birinci derece yakınları dışında, Türkiye'de ikamet eden herkes katılabiliyor. www.estuz.com/hayatindengesi/ web sitesi üzerinden elektronik ortamda yükleme yaparak başvuruların yapıldığı ve bir kişinin en çok üç eserle katılabildiği yarışmada, birinciye 5.000 TL, ikinciye 3.000 TL ve üçüncüye 2.000 TL'lik para ödülü dağıtılacak. Ayrıca bir kişiye de 1.000 TL'lik mansiyon verilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haluk Çobanoğlu Vedat Özdemir Sülün Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title