Haberler

Fotoğraf Sanatçılarından Gökçek'e Plaket Verildi

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleriyle gerçekleştirilen ve 41 ülkeden 300'e yakın fotoğrafçının katıldığı 32. Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu ödül töreni, Ankara'da yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, katkılarından dolayı teşekkür plaketi ile ödüllendirildi.

Marriott Hotel'de gerçekleştirilen programa Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Türkiye Fotoğraf Sanatı Başkanı Sami Türkay, Uluslararası Fotoğraf Sanatı Başkanı Riccardo Busi ile 41 ülkeden 300'e yakın fotoğraf sanatçısı katıldı.

"Fotoğrafın Olimpiyatı" olarak adlandırılan "Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu Ödül Töreni"nde, ülkeleri adına yarışmaya katılan ve dereceye giren sanatçılara ödülleri dağıtıldı. Ülkeleri adına yarışmaya katılan fotoğraf sanatçılarının çekmiş oldukları "siyah beyaz" fotoğrafların yer aldığı "Bienali Sergisi" de ödül töreninde izleyicilerle buluştu.

Bir yıl içerisinde çekilen fotoğrafların değerlendirildiği yarışma sonucunda Dünya Kupası Bahreyn'in oldu. Avusturya ise Altın madalya kazandı. Avusturya'nın ödülünü yoğun programı nedeniyle geceye katılamayan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek adına Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan verdi.

Ödülü takdim eden Tekcan, "Böylesi güzel bir organizasyona ortak olmak ve katkı sağlamak Ankara Büyükşehir Belediyesi için gurur verici bir olay. Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek'in de çok büyük önem verdiği fotoğraf sanatçılarının bu tür anlamlı organizasyonlarına her zaman destek vermekten kaçınmayacağımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

Fotoğrafın olimpiyatlarında Gümüş Madalya Vietnam'a, Bronz Madalya da İngiltere'ye verilirken Türkiye mansiyon ödülü aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Melih Gökçek Ahmet Recep Ömer Çelik Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title