Haberler

Fotoğraf Sanatçıları Kapadokya'da

Güncelleme:

Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) Kongresi ve Uluslararası Fotoğraf Şöleni kapsamında Türkiye'de bulunan 41 ülkeden 300'e yakın fotoğraf sanatçısı Kapadokya'ya geldi.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun organizasyonunda Kapadokya'yı ziyaret eden fotoğraf sanatçıları Göreme beldesinde buluştu. Etkinlik kapsamında Aşk Vadisi'ni gezen fotoğrafçılar gördükleri manzaraya hayran kaldı.

Bahreyn Fotoğraf Kulübü Başkanı Hanan Hassan Al Khalifa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dört yıl önce arkadaşlarının Kapadokya'yı ziyaret ettiğini, onların çektikleri fotoğrafları görünce gelmek istediğini söyledi.

32. SİYAH BEYAZ BİENALİ'NDE ÖDÜL ALDILAR

FIAP tarafından gerçekleştirilen 32. Siyah Beyaz Bienali'nde aldıkları Dünya Kupası ödülünün kendilerini çok mutlu ettiğini aktaran Khalifa, şöyle devam etti:

"Bu program kapsamında Türkiye de aldığımız ödül için 3 yıl çalıştık. Bu çalışmaya başlarken iki arkadaşımızın çektiği fotoğraf üzerine projemizi inşa ettik. Birisi yaşlı adamın Kur'an okuması, diğeri ise genç birinin Kur'an okuması idi. Bu fotoğraflardan yola çıkarak temamızı okumak üzerine geliştirdik. Seçtiğimiz toplam 10 fotoğrafı bizim için çok özel bir gece olan miraç gecesi FIAP'a gönderdik ve Dünya Kupası'nı kazandık. Okumanın çok önemli olduğuna ve manevi gücüne çok inanıyoruz. İkra adını verdiğimiz bu çalışmada emeğimiz karşılıksız kalmadı."

Bahreynli fotoğraf sanatçısı Muhammed Buhasan ise Kapadokya'nın güzelliklerini hayranlıkla gezdiğini söyledi.

Türklerin kendilerini çok iyi karşıladıklarını ifade eden Buhasan, "Türkiye tatil için gelinebilecek en güvenli yerlerden biri. Yerel halk çok iyi iletişim kuruyor bizimle. Tarihi dokudan çok etkilendim fakat beni en çok Derinkuyu Yer Altı Şehri etkiledi" diye konuştu.

Organizasyona katılan fotoğraf sanatçıları, çektikleri fotoğraflarla ülkelerinde sergi açmak istediklerini söyledi. - Nevşehir

Kaynak: AA / Güncel

Kapadokya Türkiye Bahreyn Göreme Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title