Haberler

Fotoğraf Makinesinin Flaşı Bebeği Kör Etti

Güncelleme:

Çin'de 3 aylık bebek, 2.5 metre uzaklıktaki fotoğraf makinesinin flaşı yüzünden kör oldu.

Çin'deki bir yayın organının verdiği habere göre, fotoğraf makinesinin flaşının açık olduğunu unutan bir baba, 2.5 metre öteden oğlunun fotoğrafını çekmeye çalıştı.

TEDAVİSİ MÜMKÜN DEĞİL

Birden patlayan flaşla ağlayan bebeğin, kısa süre sonra görme sorunu yaşadığı anlaşıldı. Hastaneye götürülen bebeğin gözünün makulasında tadavisi mümkün olmayan hasar oluştuğu tespit edildi.

UZMANLAR UYARDI

Makula, gözde ışık ışınlarının toplandığı merkeze verilen ad. Uzmanlar, kısa mesafeden yüksek güçte ışığın bebeklerin gözlerine kalıcı hasar verebileceği uyarısında bulunuyor. Özellikle 4 yaşına kadar çocukların fotoğrafı çekilirken flaş kullanılmaması tavsiye ediliyor.


Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Çin Halk Cumhuriyeti Yaşam Dünya Haberler

500

Yorumlar (2)

May Neym:

Gece fotoğrafları için prodüktörlerin kullandığı açık alan flash ları var. Bunlar mesela bir deniz fotoğrafı çekeken alabildiğine geniş bir alanı aydınlatıyor. Anlık olarak 22. 000 watt güç çekiyor. Bir çekimde gördüm yıldırım çalkarken gökyüzü aydınlandığı gibi muazzam aydınlatıyor. Sadece bebeyi değil yetişkini de kör eder. Normal cep telefonu veya makine flaşlarında sıkıntı olmaz.

4
4
yanıtYanıtla
???Mobil-ANDROID:

Yuce Rabbim sifasini versin dengesiz insanlar bebeğe flaş zararlı soylemediler mi size

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title