Haberler

Fotoğraf Makinenize Kar Suyu Kaçtıysa

Kar yağışı ile beyaz örtüye bürünen doğanın mükemmel görüntülerini yakalamak telaşına düşen fotoğraf tutkunlarının karşılaşabileceği ’makineye kar suyu kaçması’ durumunda yapılması gereken ilk işin, cihazın bataryasını çıkartmak olduğu belirtiliyor.

Kar yağışı ile beyaz örtüye bürünen doğanın mükemmel görüntülerini yakalamak telaşına düşen fotoğraf tutkunlarının karşılaşabileceği 'makineye kar suyu kaçması' durumunda yapılması gereken ilk işin, cihazın bataryasını çıkartmak olduğu belirtiliyor.

Kış ayları soğuk olduğu kadar içimizi ısıtacak kadar güzel manzaraları da ortaya çıkarıyor. Kar yağar yağmaz fotoğraf makinelerini kapan fotoğrafçılar, gerek şehir içerisinde gerekse doğada bol bol kar fotoğrafı çekerek bu güzel zamanları ölümsüzleştiriyor. Kışın özellikle her yeri kaplayan kar ile birlikte oluşan doğal ve sakin bitki örtüsü çoğu zaman canlı renklerin elde edilmesine olanak sağlıyor. Ama bu güzel görüntülerin ölümsüzleştirildiği sırada fotoğraf makinelerine dikkat edilmemesi, cihazlara ciddi derecede zarar veriyor. Yüksek miktarda değere sahip olan makinelerin kılıfla veya koruyucu kap ile kar ve yağmur suyundan uzak tutulması gerekiyor. Olası su girmesine karşı ise toplumda yaygın olan dijital cihazların pirinç içerisinde bekletilmesi ise aksine makineye daha fazla zarar veriyor.

"CİHAZLARIN PİRİNÇ İÇERİSİNDE BEKLETMEK YANLIŞ BİR UYGULAMA"

Dış çekim yapılması halinde makinelerin kılıflarıyla beraber kullanılması gerektiğine dikkat çeken dijital fotoğraf makinesi teknik servis sorumlusu Osman Kozan, bu kapların makineleri hem darbeden hem de nem ve sudan koruduğunu belirtti. Önlem alınmasına rağmen dijital cihazların içerisine su kaçması halinde yapılması gerekenlerden bahseden Kozan, "Genellikle piyasada çok yaygın bir görüş var. Islanan dijital cihazların pirinç içerisinde bekletmek gibi. Kesinlikle bu yanlış bir uygulama. Daha doğrusu cihazın küflenmesi ve paslanması için ona zaman tanımış olunuyor öyle yapıldığında. Genellikle bu şekilde ıslanan cihazların pirinç içerisinde konularak bekletilip bize getirildiğinde daha kötü olduğunu görüyoruz. Yapılabilecek en iyi şey eğer ki cihaz yağmur suyuna çok az temas aldıysa hemen makinenin dışını silip kurutmakta fayda var. Ama bu sadece çok az nem veya su alan cihazlar için geçerli. Cihazımızı açmamaya özen göstermeliyiz. Ciddi şekilde ıslanmış ise cihaz yapılacak ilk işimiz bataryasını çıkarmak olacaktır. Bataryayı çıkardıktan sonra en yakın servise ulaştırmak gerekir. Beklemek size zaman kaybettirir ve cihazı daha çok riske eder. Beklemeden servislere götürmek cihaz sahibinin yararına olacaktır" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kozan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title