Haberler

Forum Magnesia'da 'Kadına Şiddete Hayır' Sergisi

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Manisa’da faaliyet gösteren kadın derneklerinin hazırladığı “Kadına Şiddete Hayır” temalı el emeği ürünleri sergisinin açılışını yaptı.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Manisa'da faaliyet gösteren kadın derneklerinin hazırladığı "Kadına Şiddete Hayır" temalı el emeği ürünleri sergisinin açılışını yaptı.

Forum Magnesia AVM'de gerçekleştirilen açılışta Başkan Mehmet Çerçi'ye, Başkan Yardımcısı Şule Uygur da eşlik etti. Yunusemreli bayanların el emeği ürünlerinin yer aldığı sergide konuşan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, ürün pazarlarının önemine değindi. Çerçi, "Bugün 25 Kasım 'Kadına Şiddete Hayır' günüdür. Yunusemre Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz, Yunusemre Kaymakamlığımız, Halk Eğitim Müdürlüğümüz ve çok sayıda kadın derneklerimizin oluşturduğu ortak çalışmalar sonucu, kadınlarımızın el emeklerinin değerlendirildiği sergi açılışında beraberiz. Üreten kadınlarımız, ayakları üzerinde duran çalışan ve gayret eden kadınlarımız, evinin bütçesine katkı sağlayan kadınlarımız ve onların oluşturduğu bütün derneklerimiz bizim için çok önemli. Bizler de belediye olarak bu güzel oluşumları destekliyoruz. Her zaman kadınlarımızın yanındayız. Tabi ürünleri üretmek yetmiyor. Güzel ve çok değerli ürünler bunlar. Bunların pazarla buluşturulması, pazarlanması lazım. Biz Yunusemre Belediyesi olarak önümüzdeki aylarda faaliyete geçireceğimiz proje çerçevesinde kadınların el emeklerinin, ürünlerinin, kendi ürettiklerinin sergilenebileceği ve satılabileceği, hem Üçpınar'da hem de Yuntdağı'nda değişik ortamlarda organik pazar olarak özel ortamlarda satılmasının önünü açacağız. Yunusemre Belediyesi olarak başkan yardımcılarımız ve müdürlerimiz bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Bu ürünlerin hem üretilmesi hem pazarla buluşturulması, hem de böyle bir ortamın cazibe merkezi haline getirilmesi, organik pazar, kadın ürünleri pazarı, el ürünleri pazarı olarak adlandırılabileceğimiz sergilerimizi insanlarımızın beğenisine sunulması gerekmektedir. Bunları da inşallah planlıyoruz." dedi.

Yunusemre Belediyesi'nin katkılarıyla birçok sergi oluşturulacağını belirten Çerçi, "Kadınlarımızın yanındayız. Kendi ayaklarının üstünde durmaya çalışan tüm kadınlarımızın, meslek öğrenmeye çalışan genç kızlarımızın, işini kurmaya çalışan hanım kardeşlerimizin yanındayız. KOSGEB'le de çalışmalarımızı yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Hükümetimizin desteğiyle işyeri açmaya niyetlenen kadınlarımıza yine KOSGEB bünyesince destek veriliyor. Bizde bu eğitimlerin verilmesine aracılık yapıyoruz. Her şey hanımlar için. Bayanlar anamız, kardeşimiz, kızımız, bayanlar geleceğimiz. Daha iyi bir toplum oluşturmak için, bayanlarımıza genç kızlarımıza sahip çıkacağız. Pazarımız hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Açılış kurdelesi kesiminin ardından sergiyi gezen Başkan Çerçi, kadınların el emeklerine hayran kaldığını dile getirerek, hatıra fotoğrafı çektirdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Çerçi Şule Uygur Yunusemre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title