Haberler

Forum Kayseri Köy Okuluna Kütüphane Kurdu

Multi Turkey bünyesinde faaliyet gösteren Forum Alışveriş Merkezleri, Türkiye çapında gerçekleştirilen anlamlı bir projeyle kitap hasreti çeken minikler için kütüphaneleri kurmaya başladı.

Multi Turkey bünyesinde faaliyet gösteren Forum Alışveriş Merkezleri, Türkiye çapında gerçekleştirilen anlamlı bir projeyle kitap hasreti çeken minikler için kütüphaneleri kurmaya başladı.

Keyifli bir alışveriş ortamının yanı sıra anlamlı etkinlikleriyle de dikkat çeken Forum Kayseri, ziyaretçileriyle el ele verdi ve ihtiyaç sahibi bir köy okuluna kütüphane kurdu.

Ünlü sanatçı Demet Akalın'ın da destek verdiği kampanya kapsamında 6 Haziran Cumartesi günü Forum Kayseri'de toplanan kitaplar, Yahyalı ilçesine bağlı Kirazlı İlk-Orta Okulu'nda kütüphaneye dönüştü.

Proje kapsamında Forum Kayseri tarafından Yahyalı Kirazlı İlk- Orta Okulu'nda yapımına başlanan kütüphanenin tamamlanmasının ardından, toplanan yaklaşık 1500 kitap okula ulaştırıldı. Okulda eğitim gören öğrenciler, öğretmenler ve Forum Kayseri yöneticileri hep birlikte kitapları yeni yapılan kütüphaneye taşıdılar ve birlikte heyecanla raflara dizdiler. Kitap okumaya özlem duyan çocukların bir yandan çalışıp, bir yandan da ilgilerini çeken kitapları okumaya çalışması gözlerden kaçmadı. Kütüphane açılışı sonrasında Forum maskotlarının düzenlediği mini konserle eğlenen çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı.

Kirazlı İlkokul Müdürü Fethi Demirci "Kirazlı İlkokulu olarak bu kütüphane için Forum Kayseri'ye ve Demet Akalın'a çok teşekkür ediyoruz. Biz köy okuluyuz her yıl başarımızı arttırıyoruz. Bu kütüphaneden hem öğrencilerimiz hem de köy halkımız faydalanacaklar. Eğitime verdikleri bu katkıdan dolayı Forum Kayseri ve Demet Akalın'a bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kirazlı İlkokul Müdür Yardımcısı Erol Sandık ise, " Okumanın, eğitimin ve bilimin bu kadar ön plana çıktığı bu çağda Form Kayseri ve Demet Akalın'ın okulumuza yapmış olduğu katkılardan dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Programın Yapımcısı Selçuk Kaya " Forum Kütüphaneleri projesinde amacımız 10 farklı şehirde köy okullarında kütüphane kurmak. Projeyi bu yıl biraz farklılaştırmak istedik. 10 farklı ünlü isimle beraber bu projeyi hayata geçirdik. İlk projemizde Demet Akalın ve Form Kayseriyle beraber kitap topladık. Yaklaşık 3 ay özel bir çalışma yürüttük. Umarım herkes memnun kalmıştır" ifadesinde bulundu.

Forum Kayseri Pazarlama Yöneticisi Züleyha Kara ise " Forum Kütüphaneleri sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Forum Kayseri olarak bugün Yahyalı ilçemizin Kirazlı İlkokuluna yaptırmış olduğumuz kütüphanenin açılışını yapmaktan mutluluk duyuyoruz. 6 Haziran'da Demet Akalın'ın desteğiyle başlattığımız bu proje aynı zamanda özel bir çalışmada gerektiriyordu. Geçtiğimiz birkaç ay içerisinde okulumuza yaptırdığımız kütüphaneye, bugün toplamış olduğumuz kitapları alarak geldik. Çocukların gözlerindeki mutluluğu görmek çok güzeldi. Bu projelerimiz ilerleyen zamanlarda devam edecek" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Demet Akalın Türkiye Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title