Haberler

Formula 1'de Kanada Grand Prıx Heyecanı

Formula 1’de 2016 sezonunun yedinci yarışı olan Kanada Grand Prix’i heyecanı bugün başlıyor.

Formula 1'de 2016 sezonunun yedinci yarışı olan Kanada Grand Prix'i heyecanı bugün başlıyor.

Formula 1'de 2016 sezonunun 7. yarışı Kanada Grand Prix'i heyecanı bugün başlıyor. Toplamda 70 turdan oluşan 305.270 km'lik yarışa, Mercedes AMG Petronas takımı 2014 yılında olduğu gibi bir duble yapmak istiyor. Sonuncusu geçen sene olmak üzere Gilles Villeneuve Pisti'nde toplam 4 kez mutlu sona ulaşan Lewis Hamilton, Monaco'da elde ettiği galibiyeti seriye dönüştürmek istiyor. Sezonun ilk 4 yarışını kazandıktan sonra podyumun en üst basamağından iki yarıştır uzak kalan lider Nico Rosberg'in hedefi ise Kanada'daki ilk zafer.

Kanada Grand Prixi'ne Rosberg 106 puanla pilotlar sıralaması lideri olarak gelirken, takım arkadaşı Hamilton 82 puanla ikinci sırada bulunyor. Mercedes AMG Petronas ise pilotlarının topladığı 188 puanla, en yakın rakiplerinden 67 puan farkla markalar sıralamasının zirvesinde yer alıyor.

HAMİLTON: "BİZ BU ŞAMPİYONADAKİ EN İYİ TAKIMIZ"

Bu sezonun ilk zaferine Monaco'da erişen Lewis Hamilton, "Hala Formula 1'de 44 yarış zaferi elde ettiğime inanamıyorum. Bu noktaya erişmek, benim ve ailem için çok özel. Mekaniklerime ne kadar teşekkür etsem az. Sezona kötü bir başlangıç yapsak da hep birbirimize daha sıkı sarıldık. Bu zorluklar sonunda yeniden zirveye erişmek harika. İlk 6 yarış bize sezon boyunca her şeyin olabileceğini gösterdi. Biz bu şampiyonadaki en iyi takımız. Ama bu da rakiplerimizden gelen baskının artması anlamına geliyor. Bu sebeple takım olarak bir arada durmalı ve zayıf nokta bırakmamalıyız. Kendi adıma ne kadar güçlü olduğumu da gösterdim. Sezonun geri kalan kısmında da bunu kanıtlamaya devam edeceğim. Bu sebeple önümdeki sayfaya bakıyorum. Montreal benim için hep güzel bir pist olmuştur. Umarım yine, bu piste çıktığım ilk seneki gibi parlarım şeklinde konuştu.

ROSEBERG: "UMARIM ARTIK YÜKSELME ZAMANIM GELMİŞTİR"

Şampiyona lideri Nico Rosberg ise, "Sezona yaptığım harika başlangıç sonrasında zor yarışların geleceğini bekliyordum ve kendimi buna hazırlamıştım. Umarım son yarışta bütün kötü talihi üzerimden atmışımdır v e artık yükselme zamanı gelmiştir. Kanada'da pist muhteşem. Ben aracımızın da öyle olacağını biliyorum. Red Bull'ların bu kez nerede olacağını görmek ilginç olacak. Onların biraz bile olsa önünde olmayı umut ediyoruz" diye konuştu.

Kanada Grand Prix'inin TSİ programı şöyle:

10 Haziran 2016 Cuma

1. Antrenman Turu: 17.00-18.30

2. Antrenman Turu: 21.00-22.30

11 Haziran 2016 Cumartesi

3. Antrenman Turu: 17.00-18.00

Sıralama Turları: 20: 00-21: 00

12 Haziran 2016 Pazar

Kanada Grand Prix: 21: 00 - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Lewis Hamilton Formula 1 Mercedes Kanada Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title