Haberler

Formasyon Eğitiminde Amasya Uzem Farkı

Amasya Üniversitesi bünyesinde uzaktan eğitim pedagojik formasyon sertifika programına katılan yaklaşık 1200 öğretmen adayının final ve bütünleme sınavları tamamlandı.

Amasya Üniversitesi bünyesinde uzaktan eğitim pedagojik formasyon sertifika programına katılan yaklaşık 1200 öğretmen adayının final ve bütünleme sınavları tamamlandı.

Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Gökdere, YÖK tarafından verilen pedagojik formasyon programını YÖK'ün belirlediği kurallar çerçevesinde yürüttüklerini söyledi.

Geçmiş yıllara oranla daha fazla öğretmen adayını Amasya'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu anlatan Prof. Dr. Gökdere, Amasya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi'nin (UZEM) kapasitesini daha üst seviyeye çıkarma çalışmalarını hızlandırdıklarını da dile getirdi.

14 Temmuz'da başlayan yaz dönemi dersleri bitiminde yapılan final ve bütünleme sınavlarının başarıyla gerçekleştirildiğini vurgulayan Gökdere, "Yönetmelik gereği finaller üniversitemiz çatısı altında gerçekleştirildi. Öğretmen adaylarımızın sınava girecekleri salonlar, sıralar daha önceden kendilerine ilan edildi. 4 farklı kitapçık türünden oluşan sınavlarda herhangi bir sorun yaşanmadan finaller ve bütünlemeler başarıyla tamamlandı. Sınav sonuçları ise sınavların yapıldığı gün açıklandı. Özverili çalışmalarından dolayı UZEM'de görev alan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

15 Eylül'de Pedagojik Formasyon Sertifika Programı güz döneminin başlayacağını da aktaran Gökdere, bu dönemde öğrencilerin haftada en az 6 saat ve toplamda 14 hafta olmak üzere Milli Eğitime Bakanlığı'na bağlı okullarda staj yapacaklarını kaydetti.

Final sınavında öğrencilerin isimlerine göre optik formların hazırlandığını kaydeden UZEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Recep Çakır ise, pedagojik formasyon sınavlarını teknik bir sorun yaşanmadan tamamladıklarını bildirdi.

Sınavların aynı gün okunup sisteme girildiğine değinen Çakır, "İnternet ortamında sürekli bilgilendirilen öğretmen adaylarımız Türkiye'nin farklı illerinden gelerek hiçbir sorun yaşamadan sınavlarına girdiler. Farklı illerden ve çoğu zor şartlarda Amasya'ya gelen öğretmen adaylarımız lehine yapabileceğimiz ne varsa düşünülüp yapıldı. Her geçen gün teknik ve akademik alt yapısını güçlendiren UZEM, binlerce öğrencinin aynı anda uzaktan eğitim görebilmesine hazır hale geldi" diye konuştu.

Tarih Bölümü mezunu olup sertifika programına kayıtlı öğretmen adaylarından İlker Baş'da UZEM'in kendilerine sınavlarla ilgili olarak sürekli duyuru yapıp, yönlendirdiklerini ve herhangi bir sorunla karşılaşmadan final sınavını tamamladığını, Amasya Üniversitesi'nde akademisyenlerle tanışmanın ve ders almanın kendileri için çok kıymetli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Öğretmen adayı Yeliz Yücesoy'da, "Yoğun geçen teorik dersler yorucu da olsa çok verimli geçti. Pratik derslerin yüz yüze olması öğretmenlik mesleğine adım atmada çok önemli olduğunu düşünüyorum. Final sınavlarımızı sorunsuz bir şekilde tamamladık ve sınav sonuçlarının hemen akabinde açıklanması dolayısıyla kaldığım bir derse hazırlanma fırsatı da buldum" şeklinde konuştu. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gökdere Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title