Haberler

Ford Trucks 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın Kazananlar Ödüllendirildi

Ford Trucks Sanat Atölyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği "Kamyoncunun Hayatı/Yollar Sizin Gözünüzle Daha Çekilir Olsun" Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenler, ödüllerini "logitrans Transport Lojistik Fuarı"nda aldı.

Ford Trucks Sanat Atölyesi'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği "Kamyoncunun Hayatı/Yollar Sizin Gözünüzle Daha Çekilir Olsun" Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenler, ödüllerini "logitrans Transport Lojistik Fuarı"nda aldı.

Ford açıklamasına göre Ford Otosan, Ford Trucks Sanat Atölyesi'nin düzenlediği "Kamyoncunun Hayatı/Yollar Sizin Gözünüzle Daha Çekilir Olsun" temalı 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın kazananları, "8. Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı"nda ödüllendirdi.

Yarışmada dereceye giren 6, sergileme ve satın almaya layık bulunan 20 eser, 19-21 Kasım tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen "8. Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı"nda Ford Trucks standındaki fotoğraf sergisinde yerini aldı.

Fuarda düzenlenen ödül töreninde, foto muhabiri-belgesel yapımcısı Coşkun Aral'ın da aralarında bulunduğu profesyonel fotoğrafçı ve akademisyenlerden oluşan jüri üyelerinin yaratıcılık ve teknik değerlendirmesi sonucunda, Murat İbranoğlu "Yollar ve Aynalar" isimli fotoğrafıyla bu yılın birincisi seçilerek 5 bin liralık ödüle hak kazandı.

İhsan Korkut, "Bir Akşam Yemeği" isimli fotoğrafıyla ikinci seçilerek 3 bin lira, üçüncü seçilen Aytül Akbaş ise "Yollarda 2" isimli fotoğrafıyla 2 bin lira ödülün sahibi oldu.

Mansiyon alan Sertaç Nurtan, "Maviş", Ford Trucks Özel Ödülü'ne değer görülen İlhan Kılınç "Ford Kıvraklığı" ve Jüri Özel Ödülü'nü kazanan Ahmet Turan Kural ise "Mola" isimli fotoğraflarıyla biner lira ile ödüllendirildi. Yarışmanın üçüncüsü Aytül Akbaş ayrıca bu yıl ilk kez verilen Performans Ödülü'ne de layık bulundu.

Ford Otosan'ın İnönü Fabrikası'nda üretilen Ford ağır ticari araçları ve sürücülerinin yaşam biçimini fotoğraflayan amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara açık yarışmaya, 3 yılda 905 fotoğraf sanatçısı 2 bin 513 eserle katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ford Trucks Türkiye Direktörü Serhan Turfan, yarışmanın Türkiye'nin ilk kamyon üreticisi Ford Otosan'ın ticari işlerinin yanı sıra sanata, sanatçıya ve topluma verdiği destekle de sektörünün lider şirketi olduğunu belirtti.

Ford Trucks Pazarlama İletişimi Yöneticisi ve yarışma jüri üyesi Tufan Altuğ da üç yıldır tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçılara açık düzenledikleri yarışmanın bu yıl da büyük bir ilgiyle takip edildiğini aktardı. Bu yıl yarışmaya katılan 684 eseri değerlendirirken çok zorlu bir seçim süreci yaşandığını dile getiren Altuğ, "Eskişehir İnönü Fabrikası'nda ürettiğimiz, en zorlu yollarda ve işlerde çalışan Ford ağır ticari araçların ve sürücülerinin yaşam biçimlerine bir pencere açan yarışma sayesinde, Ford Trucks markasının dokunduğu hayatlar gözler önüne seriliyor. Ford Trucks'ın yurt dışı yapılanması paralelinde, yarışmamızı önümüzdeki yıl uluslararası katılıma açmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Coşkun Aral ise fotoğrafın giderek bir ifade biçimi haline dönüştüğü ve yaygınlaştığı Türkiye'de, bu yarışmanın birbirinden farklı bakışları ve özellikleri olan katılımcıları ve jürisiyle fark yarattığına dikkat çekti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Ford Otosan Ford Trucks İstanbul Ford Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title