Haberler

Folkart, İzmir Devlet Senfoni'ye Ana Sponsor

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası 2016/2017 Sezonu Ana Sponsoru Folkart oldu.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası 2016/2017 Sezonu Ana Sponsoru Folkart oldu. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Folkart konserleriyle gündemde olacak.

Kültür ve sanata verdiği destek ile öne çıkan Folkart, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın 42. Konser Sezonu Ana Sponsorluğunu üstlendi.Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İZDSO gibi köklü bir kurumun etkinliklerine ana sponsor olmaktan büyük onur duyduklarını söyledi.Keman sanatçısı ve Orkestra Müdürü Ender Ünalise, Folkart'a teşekkür etti.

Açılış konseri 7 ekim

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın Folkart'ınana sponsorlukkatkılarıyla düzenlenecek 42. Konser Sezonu, 7 Ekim Cuma günü saat 20: 30'da Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki açılış konseriyle başlıyor.

Dünyaca ünlü piyanist Özgür Aydın'ın solist olarak yer alacağı açılış konserinde Orkestra'yıVakhtangMatchavariani yönetecek. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın Folkart Ana Sponsorluğu'nda 33 hafta boyunca sürecek olan 2016-2017 Konser Sezonu, 26 Mayıs 2017 tarihinde Efes Antik Tiyatro'da yapılacak Kapanış Konseri ile son bulacak.

"Gurur kaynağı"

İZDSO'nun 2016-2017 Konser Sezonu Ana Sponsorluğunu üstlenen Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak,sanat bilincinin gelişmesi ve sanata ilginin yaygınlaşması için çeşitli kültür ve sanat etkinliklerine destek sağladıklarını belirterek şöyle konuştu: "İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'na destek vermekten büyük bir onur duyuyoruz. Kuruluşunun 42. Yılında böylesine önemli, çok değerli bir sanat kurumuna destek vermek bizim için ayrıca bir gurur kaynağıdır."

"İçimizde sanat var"

"İzmir'i çok seviyoruz. Kentimiz için sanatın bir sıçrama noktası olduğunu düşünüyoruz" diyen Sancak, "İçimizde sanat var" sloganıyla ülkemizin en büyük sanat galerisini İzmir'e kazandırdıklarını hatırlattı. Sancak, Folkart'ın, sanata desteğini sürdüreceğini söyledi. Keman sanatçısı ve Orkestra Müdürü Ender Ünal ise Mesut Sancak ve Folkart'a İzmir Devlet Senfoni sanatçıları adına teşekkür etti, "Folkart sanata verdiği değeri, İZDSO'ya ana sponsor olarak, bir kez daha gösterdi. Çok mutluyuz. Şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

Dünya çapında isimler

İZDSO'nun 2016-2017 Konser Sezonu'ndabir çok ünlü sanatçı konserlerde solist olarak yer alacak. Sanatseverlerin ilgi ile takip ettiği dünyaca ünlü İdil Biret,Gülsin Onay,Cihat Aşkın,Jiri Barta, Marin Gheras, Alexander Markov, Mert Fırat-Jülide Özçelik,GlassDuo,Rudin Trio,Kerem Görsev Trio,Şefika Kutluer ve Fatih Erkoç,İzmir Senfoni'nin bu sezon zevkle dinlenecek solistlerinden. Ayrıca programlarda Rengim Gökmen,Adrian Prabava, Emin Güven Yaşlıçam, Antonio Pirolli, Hakan Şensoy ve WojciechRodek gibi evrensel başarılara imza atmış Türk ve yabancı şefler yer alıyor.

Özel konserler

28 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek olan "Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri"nde solist KorcanKarar ve İZDOB Korosu,Muammer Sun'un "Kurtuluş Film Müzikleri" eserini seslendirecekler.

İzmir Senfoni Orkestrası'nın 10 Kasım'da yapacağı "Atatürk'ü Anma Özel Konseri"nde ise solist,Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirecek olan Fatih Erkoç olacak. İzmir Senfoni, ayrıca 14 Şubat'ta gerçekleştireceği "Sevgililer Günü Özel Konseri"nde solistler Mert Fırat ve Jülide Özçelik'in "Aşk Şarkıları"na eşlik edecek. Bu önemli konserlerin yanı sıra, "Çanakkale Şehitlerini Anma", "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı", "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı", "Yeni Yıl", "Dünya Kadınlar Günü" ve "İsviçre Dostluk Haftası" Özel Konserleri ile sanatseverleriyle buluşacak.

Eğitim konserleri

Konser sezonu ile ilgili bilgiler veren Keman sanatçısı ve Orkestra Müdürü Ender Ünal, geçmiş yıllarda gerçekleştirdikleri eğitim konserleri serisini sürdüreceklerini,ilköğretim ve orta öğretim seviyesindeki öğrencilere yönelik konserleri ayda 2 kez tekrarlayacaklarını söyledi.

2016-2017 Konser Sezonu programını,geçen konser sezonunda izleyici ile yapılan anketi dikkate alarak ve her yaştan sanatsevere hitap edecek şekilde hazırladıklarını söyleyen Ünal,seyircilerinin görmek istedikleri şef ve solistleri izleyebilecekleri,müzikalitesi yüksek, dinamik bir sezona başlamanın heyecanı içinde olduğunu belirtti.Konserler ile ilgili ayrıntıları www.izmirsenfoni.gov.tr sitesi ve sosyal medya hesaplarında duyuracakları bilgisini veren Ender Ünal,2016-2017 sanat sezonunda sanatın ve sanatçının yanında olan ve desteklerini esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mesut Sancak Aydın İzmir Yerel Haberler

title