Haberler

FODER Gönül Elçisi plaketi sahiplerini buldu

Güncelleme:

Şimşek: "Her seviyede finansal okuryazar olmak gerekli aksi halde sonuçları ülke ekonomileri için ağır olacak"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve MEB Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin'in yanı sıra iş ve finans dünyasından çok sayıda önemli ismin katıldığı davette finansal okuryazar bir toplumun oluşmasına katkı sağlayan basın mensuplarına da plaketleri takdim edildi.

Türkiye'de finansal okuryazarlığın yaygınlaşması adına çalışmalar yürüten Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER), medyada finansal okuryazarlık ve tasarruf konularına önem veren, bu konuya destek olan medya mensuplarına teşekkürlerini sunmak amacıyla Zorlu Holding sponsorluğunda, Zorlu PSM'nin ev sahipliğinde "FODER Gönül Elçisi" etkinliğini gerçekleştirdi.

Etkinliğe Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yanı sıra MEB Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, SPK Başkan Yardımcıları Emre Önyurt, Yusuf Kaya ile Hazine Müsteşarlığı Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Alper Batur ve medya mensupları da yer aldı.

FODER Kurucu Başkanı Denizmen: "1 milyon kişiye eriştik ama yetmez, daha yolumuz var"
Finansal okuryazarlık ve tasarruf konularına önem veren, bu konuya destek olan medya mensuplarına teşekkürlerini sunmak amacıyla etkinlikte konuşan FODER Kurucu Başkanı Özlem Denizmen "Dernek olarak hem sivil toplum, hem akademi, hem kamu ile beraber başarı elde etmek için gönül bağı ile yola çıktık. Dernek olarak 4. yılımızı tamamladık ancak üyelerimizin yaptığı projelerle bu süreçte bir milyon kadın, çocuk, genç ve çalışana eriştik. Fakat biz 80 milyonluk bir ülkeyiz, tabii ki bu rakam yetmez, daha yolumuz var.

Günlük hayatın içinde olan finansal okuryazarlık konularını tüm Türkiye'ye yaymak üzere buradayız. FODER olarak bu noktada yapacak daha çok işimiz var. ABD, Nisan ayını Finansal Okuryazarlık ayı ilan etti. Ülkemize baktığımızda OECD'nin yaptığı araştırmaya göre 15 ülke arasından 14'üncüyüz, S&P'nin yaptığı araştırmaya göre ise 140 ülke arasından 120'nciyiz. Fakat çok güzel şeyler de oluyor. Öncelikle devletimiz bu konuyu sahiplendi. Haziran 2014'te Başbakanlık Genelgesi yayınlandı. Finansal eğitim, finansal erişim ve finansal tüketici hakları ile alakalı olarak strateji belgesi yayınlandı. SPK bu konuyu kamu olarak üstlendi. BDDK, Hazine Müsteşarlığı da dâhil olmak üzere birçok kuruma yayıldı. Hedefimiz önümüzdeki senelerde finansal okuryazarlıkla ilgili çalışmalarla daha fazla kişiye dokunmak" dedi.

MEB Müsteşarı Tekin: "Finansal okuryazarlık MEB müfredatına girdi"

MEB Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin ise "Kamuoyundaki tartışmaların aksine müfredat çalışmalarının temelinde 3 yeni paradigma var. Bunlardan bir tanesi çocuklarımızın öğrenim hayatlarında aldıkları eğitimi gündelik hayatta da kullanabilmeleri. 2. paradigma ise her düzeydeki anlama kapasitelerine göre bu becerileri kazandırmaları. Finansal okuryazarlık MEB müfredatına girdi. Her dersin içinde kazanım olarak finansal okuryazarlık verilecek" şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek şöyle konuştu: "FODER yetkililerine teşekkür etmek istiyorum. Finansal okuryazarlık aslında tüm dünyada sorun ancak Türkiye'de çok daha büyük bir sorun. ABD'de yeni bir araştırma yapıldı ve bileşik faiz, enflasyon ve risk dağılımı konusunda 3 başlık altında sorular soruldu. Araştırmaya katılanların sadece 3'te 1'i doğru cevap verebilmiş. Konu aslında küresel bir sorun ve G20'nin de önemli bir maddesi. Türkiye'de bu sorun gerçekten büyük, bu sorunla her gün karşılaşıyoruz."

Şimşek: "Döviz cinsinden borçlanmayı engelledik, iyi ki yapmışız"

Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek, finansal okuryazar olmamanın sonuçlarının da ülke açısından çok ağır olduğuna vurgu yaparak "2008'de hane halkının kur riskini ortadan kaldırmaya yönelik bir yasaklama getirdik. Hane halkının döviz cinsinden borçlanmasını engelledik. İyi ki de yapmışız. Yoksa bugün çok ciddi bir toplumsal kargaşa ile karşı karşıya kalacaktık" diye konuştu.

Şimşek ayrıca, firmalarla ilgili çalışma yaparken, finansal okuryazarlık konusunun bir eylem planının performansını değerlendirdiklerine dikkati çekerek "Bu yönde bir çabamız var. Bu çabanın sadece kamu tarafından gösterilmesi ise yeterli değil. Bu anlamda STK'lar ve özellikle basın çok önemli. Her seviyede finansal okuryazar olmak gerekli, aksi halde sonuçları ülke ekonomileri için ağır olacak" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hazine Müsteşarlığı Mehmet Şimşek Yusuf Tekin Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title