Haberler

Foça ve Bayraklı'da Ulu Önder Gözyaşlarıyla Anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 77. yılı nedeniyle Bayraklı ve Foça ilçesinde de anma törenleri düzenlendi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 77. yılı nedeniyle Bayraklı ve Foça ilçesinde de anma törenleri düzenlendi.

Bayraklı ilçesinde resmi tören, Sevgi Yolu'ndaki Atatürk anıtı önünde gerçekleştirildi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan ve Garnizon Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Murat Yılmaz Arslan kurumları adına anıta çelenk sundu. Saatler 09.05'i gösterdiğinde ise saygı duruşunda bulunulup ardından hep bir ağızdan İstiklal marşı okundu.

Başkan Karabağ, daha sonra ise vatandaşlar ile esnaflar tarafından Manavkuyu Mahallesi'ndeki anma törenine katıldı . Buradaki törende Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan ve CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel de yer aldı. "Sevgili Atatürk'ü andığımız bu ortamı yaratan sizlere teşekkür ederim" diyerek sözlerine başlayan Karabağ, "Buradaki töreni halkımız düzenliyor. Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümünde Bayraklı tarih yazdı. Emeği geçenlere ve katılanlara sevgi saygılarımı bir kez daha sunuyorum. Üzülerek söyleyeyim ki Atatürk'ün görmek istemedi birçok şeyle bu dönemde karşı karşıyayız. Atatürk Cumhuriyetini asla 'Bir ölür bin doğarız' sözünden yola çıkarak yıkılmayacak ve Atatürk'ün Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak. Onu bir kez daha sevgi saygı ve minnetle anıyoruz" dedi. Öte yandan Bayraklı Sevgi Yolu, Gümüşpala heykel, Yeni Girne Pazar yeri, Manavkuyu Migros ve Çınar Kafe'de her sene olduğu gibi bu yıl da Atatürk için lokma döktürüldü. Başkan Karabağ da programda vatandaşlara lokma ikram etti.

FOÇA'DA DUYGU DOLU TÖREN

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk için Foça ilçesinde de anma töreni yapıldı. Törene, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Garnizon Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, askeri erkan, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, Foça Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenkler sunulup ardından iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Anma programı daha sonra, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde devam etti. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Şuayip Üner yaptı. Yapılan konuşmanın ardından Foça Reha Midilli Anadolu Lisesi'nin hazırladığı Atatürk Oratoryosu sergilendi. Atatürk'ün hayatından kesitlerin sunulduğu ve öğrencilerin seslendirdiği oratoryo sırasında katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı.

"AÇTIĞI UYGARLIK YOLU IŞIĞIMIZ OLACAKTIR"

Öte yandan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Atatürk'ün ölümünün 77. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Demirağ mesajında, "Büyük önder Atatürk yoktan var etmiştir vatanımızı. Askeri dehasıyla vatanı düşmandan kurtarmış ve devrimlerle de çağdaş bir Türkiye yaratmıştır. Yeni baştan bir ülke yaratmak olağanüstü liderlik gücü ister. Dünyadaki 377 lider arasında yüzyılın dünya lideri seçilmiş, 29 ülkede adı çeşitli cadde ve parklara verilmiştir. Küba Havana'da heykeli dikilen tek lider Atamızdır. Belçika'da bir kasabaya, Hollanda'da bir köye adı verilmiştir. Polonya'da adına bir okulun olması ise bizler için onurdur. Norveç'te, 'Bir kez de Atatürk gibi düşünelim', diye atasözü vardır. ve ne mutlu ki bu lider bizim liderimizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 77. yılında saygıyla, şükranla, özlemle anıyor ve arıyoruz. Açtığı uygarlık yolu her zaman ışığımız olacaktır" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Hasan Karabağ Bayraklı Foça Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

CUMARTESİ- PAZAR KAFELERE GİTMEYİN! Sosyal medyada başlatılan boykot ne? Kafeler neden boykot edilecek? Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title