Haberler

Foça Slow Food Yunanistan'da

Uluslararası Slow Food hareketinin üyeleri, 25 Temmuz 2015 tarihinde Yunanistan’ın Patmos Adası’nda düzenlenecek Ege Slow Food Festivali’nde bir araya gelecek.

Uluslararası Slow Food hareketinin üyeleri, 25 Temmuz 2015 tarihinde Yunanistan'ın Patmos Adası'nda düzenlenecek Ege Slow Food Festivali'nde bir araya gelecek.

Uluslararası Slow Food hareketinin Türk ve Yunan üyeleri, düzenlenen Ege Slow Food Festivali'nde Yunanistan'da buluşacak. Festivalde, yerel ürünlerle birlikte kaybolmaya yüz tutmuş yemeklerin de tanıtımı yapılacak. Festival kapsamında ayrıca Slow Food felsefesinin tartışıldığı programlarda gerçekleştirilecek.

FOÇA'NIN DA TANITIMI YAPILACAK

Festivale Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'da katılacak. Foça'yı temsilen bir de stant kurulacak. Foça Yeryüzü Pazarı standında, Foça'ya özgü geleneksel lezzetler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Foça ilçesinde özgün olan Çekme Makarnanın da festivalde tanıtım ve tadımı yapılacak. Şenlik havasında gerçekleşecek festivale, Türkiye'nin değişik illerinden de ziyaretçiler katılacak.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise, Slow Food hareketi'nin, Dünya'da desteklenmesi gereken önemli bir oluşum olduğunu ifade etti. Demirağ, "Foça Yeryüzü Pazarı, Uluslararası Slow Food Örgütü, Earth Market (Yeryüzü Pazarı) ağının, Türkiye'deki tek temsilcisidir. Foça'ya olumlu katkılar sağlayan SlowFood Foça Zeytindalı'na desteklerimiz devam edecek. Foça'mızda SlowFood Hareketi'ne hayat verenlere çok teşekkür ediyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yunanistan Foça Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title