Haberler

Foça'nın Sorunları Masaya Yatırıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça İlçe Başkanı Osman Mert, Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Günal Menemenli'yi makamında ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça İlçe Başkanı Osman Mert, Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Günal Menemenli'yi makamında ziyaret etti. Sohbet havasında geçen ziyarette Foça'da faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarların sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.

Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyaret sonrasında gazetecilere açıklama yapan CHP Foça İlçe Başkanı Mert, Foça'da son günlerde esnaf camiasının yeni kanunlarla beraber sıkıntılı günler yaşadığını, bu nedenle de esnafın sıkıntılarına çözüm getirmek adına önümüzdeki süreçte neler yapabileceği noktasında tespitlerde bulunmak ve esnafın içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan nasıl çıkabileceğini görüşmek için Oda Başkanı Menemenli'yi ziyaret ettiğini belirtti.

"SORUNUN TAKİPÇİSİYİZ"

Yaptığı ziyaretin Foça'nın geleceği adına olumlu geçtiğini, ancak Oda Başkanı Menemenli'nin kendisine; 'alkol yasası' olarak bilinen ve yürürlüğe giren yasadan dolayı küçük esnafın ve turizmcilerin mağdur olacağı yönünde yakındığını belirten Başkan Mert, "9 Eylül itibari ile yürürlüğe girecek olan alkol yasası, maalesef küçük esnafımız için çok büyük bir sıkıntı sebebi olacaktır. Bunun mutlaka, öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu, canı gönülden hem destekliyorum, hem de konuyu Ankara'daki sayın milletvekillerime her platformda iletiyorum" diyerek, sorunun takipçisi olduklarını söyledi.

"SEZONUN KISALIĞINI DEĞİL, 'ÇÖZÜMÜ KONUŞMALIYIZ"

Başkan Menemenli'nin kendisine; Foça'da turizm sezonunun okulların açılıp kapanmasına endeksli olduğundan yakındığını ve bu nedenle de Foça'da turizmi 12 ay'a yaymak için bir takım çalışmalar yapılması gerektiği yönünde talepte bulunduğunu aktaran Başkan Mert, "Oda Başkanımızın bize ilettiği sorunu, yani Foça'daki sezonun kısalığını artık hepimiz biliyoruz. Foça'da sezonun kısa olduğunu söyleyerek bu kısa sezonların bir bir geçiyor olduğunu unutmamalıyız. Artık bu kısa sezonu uzattıktan sonra sezonun uzamasıyla beraber daha somut, daha net projelerle esnafın uzun sezonda daha rahat ticaretini nasıl yapacağını konuşmak durumundayız. Artık biliyoruz, Foça'da sezon kısa. Bunu devamlı her sezonun başında 'sezon kısa, bunu uzatmalıyız' diye konuşmamızın değil, daha net projelerle, mevcut sıkıntının çözümlerini konuşmaya başlamamız gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"SIKINTI DEĞİL, PROJE ÜRETMELİYİZ"

"Bu konuda ne gibi çalışmalar yapmayı düşünüyorsunuz? Sizce bu konuda sempozyumlar, paneller mi yapılmalı? Çözüm öneriniz nedir?" sorusuna yanıt veren Başkan Mert, şunları kaydetti: "Foça'nın artık panellerle, sempozyumlarla değil, direkt sahada çalışarak, esnafla birebir diyalog kurarak, esnafın ihtiyaçları noktasında mevcut sezonun turizm kanadında nasıl arttırılabileceğini, bununla ilgili hangi teşviklerin, hangi pazarlama yöntemlerinin, hangi yatırımların Foça'ya getirilmesi gerektiğini konuşmamız gerektiğini düşünüyorum. Tabi ki sempozyumlar, toplantılar yapılabilir ama ben artık biraz daha sokağa çıkmak, biraz daha somut ve net olmak, biraz daha eleştirmekten, sıkıntıları dile getirmekten ziyade projeler üretilmesi gerektiği noktasındayım. Foça'da olmazsa olmaz, turizmdir. Bugün turizmin, yaz turizmi, kış turizmi, spor, kültür, sempozyum, balık, balıkçılık, kıyı balıkçılığı turizmi, bunların hepsinin içerisinde olduğu geniş bir yelpazede değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Foça'ya insan gelmeli. İnsanlar Foça'da para harcamalı. Televizyonlarda insanlar Foça'yı seyretmeli, merak etmeli ve o meraklarını Foça'ya gelerek, Foça'nın güzelliklerini görerek, bir şekilde Foça'da ticarete katkı sağlayarak gidermeli. Bu işin neti bu. Foça'ya insan gelmeli. Foça güzel bir ilçemiz. Tarihiyle, kültürüyle Türkiye'de ender ilçelerden biri. Altını özellikle çiziyorum, Foça'daki sıkıntı, pazarlama eksikliğidir. Foça'nın güzelliklerini Türkiye'nin, Avrupa'nın ve dünyanın bilmesini, merak etmesini, ve gelip görmesini sağlamak durumundayız."

"ARTIK BİRBİRİMİZLE UĞRAŞMAYI BIRAKALIM"

Foça'nın birlik beraberliğe ihtiyacı olduğunu savunan Başkan Mert, "İşin siyasi boyutunda insanların ideolojik yapıları, hayat görüşleri çok farklı olabilir, iktidar partisinin mensubu olabilirler. Ana muhalefet, muhalefet veya bir başka siyasi partinin sempatizanı, üyesi olabilirler ama benim burada aslolan ihtiyaç olarak gördüğüm, Foça'da birlik ve beraberlik içerisinde el ele, kol kola girerek memleketimizin geleceğine, çocuklarımızın geleceğine el birliğiyle sahip çıkmak çıkmamız gerektiğidir.Örneğin Yenifoça'ya gittiğimiz zaman Yenifoça'yı konuşacaksak, Yenifoça'da siyasi ayrım yapmaksızın tüm esnafla oturup bu projeleri organize etmeliyiz. Bağarası'na, Yenibağarası'na, Gerenköy'e, gittiğimizde birliği, beraberliği masanın etrafına otururken herkesin elini taşın altına sokma isteğini ön plana çıkartarak projeler üretmeliyiz. Artık birbirimizle uğraşmayı bırakalım. Maalesef ki ekmek elden gidiyor. Ekmek elden giderken, zaman birlik olma zamanı, zaman beraber olma zamanı, zaman ekmeğe sahip çıkma zamanı. Bunu tüm Foça halkından rica ediyorum. Gelin, el ele, kol kola, memleketimizin geleceği için bireyler yapmak üzere bir araya gelelim" diyerek, tüm yöre halkına çağrıda bulundu.

"BU ZİYARETİN MİLAT OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Günal Menemenli ise, CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek,şöyle konuştu: "CHP İlçe Başkanımız bizleri onurlandırdı, meselelerimizi görüşme fırsatı sundu. Tabi ki sezonumuzun kısalığı malum. Bu sorunun iki uç noktası olduğunu düşünüyorum. Biri yerel yönetimler, bir de merkezi hükümet. Örneğin, burada yıllardır atıl durumda kalan Fransız Tatil Köyü'nün de yeniden açılabilmesi merkezi hükümetin işi ama bir yerel yönetimin, Büyükşehirin yapması gerektiğine inandığım sanayi sitesi, çekek yeri ve buna benzer meseleler hep seçim dönemine girerken gündeme geliyor. Bu söylemlerin esnaf gözünde inandırıcılığı da kalmadı. Ama yine de Osman başkanımla bu konuları irdeliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi mecliste de büyük çoğunluğu sahip olduğu için yerel yönetimin halledebileceği sanayi sitesini, çekek yerinin yapılmasında eğer ki bir fikir birliği olursa, gerekirse Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu'na da iletiriz.Bir diğer sorunumuz da izban ve Eshot otobüsleri ile ilgili. Bu konuda otobüs işletmecilerimizin çok büyük sıkıntıları var. Şimdi burada 17 kişilik bir araba yarım saatte bir kalkabiliyor. Cumartesi-Pazar günleri, yoğunlukta belediye otobüsleri 'besleme'de 5 dakikada bir kalkıyor, buradaki otobüsçü esnaf zaten bundan dolayı perişan. Onlar da yolcusunu burada bırakmamak, rezil etmemek için yola gitmek istiyor. Kısacası otobüslerimizde büyük mağduriyet yaşanmakta. Onun dışında 'besleme'ye de hizmet vermek istiyorlar. Aşağı yukarı 3 yılı geçti, Foça esnafı da bu durumdan çok mağdur durumda. Hiç olmazsa bu seçim arifesinde Türkiye'deki yapılan işlerden Foça'nın da faydalanmasını istiyorum. Ondan dolayı bugünün bir milat olduğunu düşünüyorum"

"YEREL YÖNETİM İSTERSE SORUNLAR ÇÖZÜLÜR"

Foça'da Merkezi hükümet partisi yerel iktidar ve sivil toplum örgütlerinin el ele vermesi gerektiğini sözlerine ekleyen Menemenli, "Foça'da hangi siyasi parti yada sivil toplum örgütüne mensup olursa olsun bu kente hizmet eden herkesin ilçemiz adına yapacağı bir görev var. Bu makamlara gelmek hizmet üretmekten geçer. Hizmet üretebilmek için de güç birliği lazım. Mahalli idarelerde, genel idarelerde, Büyükşehirde... Biz şanslı bir ilçeyiz. 4 tane köyümüz, 3 tane mahallemiz var. Kaldı ki büyük ilçelerin durumu ne olacak? Biz Büyükşehir'den sanayi sitesi sorunumuzu anında çözebilecek güce sahip olduğumuza inanıyorum. Tabi ki bu belediyemizin isteğine bağlı. Ama seçimlere 2-3 ay kala yine bunlar ısıtılıp çıkarsa inandırıcılığı kalmadığı gibi, bu iş daha da kayıp verir." diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Yenifoça Türkiye Foça Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title