Haberler

Foça'da "Sessiz Çığlık" Eylemi

Vardiya Bizde Platformu Sessiz Çığlık eylemini İzmir’in Foça İlçesi’nde gerçekleştirdi.

Vardiya Bizde Platformu Sessiz Çığlık eylemini İzmir'in Foça İlçesi'nde gerçekleştirdi. Emekli askerler ve tutuklu asker yakınlarının oluşturduğu Vardiya Bizde Platformunun eylemine ADD'nin de destek verdiği Demokrasi Meydanı'ndaki eyleme çok sayıda kişi katıldı.

Eylemde Yazar-Şairler Hüseyin Yurttaş ve Ataol Behramoğlu, Balyoz Davası'ndan 18 yıla mahkum edildikten sonra hak ihlali kararıyla serbest kalan emekli Koramiral Lütfi Sancar ile albay Erdal Sarızeybek konuşmacı olarak yer aldı.

İzmir'deki casusluk davasından tutuklu olanların bırakılmasından memnun olduklarını, ancak sahte CD'ler, flash bellekler, deliller üreterek kumpas kuranlar yargılanmadan, bu süreçte hasta olanların, hayatını kaybedenlerin hesabı sorulmadan durmayacaklarını belirten katılımcılar eyleme Andımız'ı okuyarak başladı.

Deniz Kuvvetlerinde 40 yıl görev yaptığını, çocuklarının büyüdüğünün farkına varamadığını, yeterince sevemediğini, emekli olunca bu hayallerini torunuyla yaşamak isterken esaret yıllarının başladığını belirten Lütfi Sancar, bir buçuk yaşındaki torununu beş yaşında görebildiğini söyledi. Eşinin her Çarşamba 1 saatlik cam arkasından görüşme için Foça'dan Silivri'ye yollara düştüğünü, 1220 gün bu çileyi çektiğini anlatan Sancar kendilerine bu dönemde destek veren herkese teşekkür etti. Sancar; "Düşünün ki günlük hayatınızı yaşarken savcı sizinle görüşmek istiyor diyorlar. Hakkınızda soruşturma var diye gidiyorsunuz. Hapse konuyorsunuz. Haksızlığı kanıtlayıncaya kadar 1220 gün geçiyor. Böyle bir adalet sistemini Türk Milleti içine sindiremez. Bizim serbest kalmamız mücadeleyi bitirmedi, devam edecek. İntikam almaya değil, gelecek nesillerin daha güzel bir Türkiye'de yaşaması için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Eylemde Yazar-Şairler Hüseyin Yurttaş ve Ataol Behramoğlu ve emekli asker Erdal Sarızeybek de birer konuşma yaptılar. Bir saat süren ve "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganları atılarak sona eren eylemin ardından Erdal Sarızeybek kurulan standta kitaplarını imzaladı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Lütfi Sancar İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title