Haberler

Foça'da Küçük Bilim İnsanları Etkinliği

‘Yaratıcı ve Yenilikçi Küçük Bilim İnsanları Etkinliği’ ile anaokulu ve 1. sınıf öğrencilerine temel fen bilimleri konularında bilgiler aktarılarak, deneylerle de deneyim kazanmaları sağlandı.

'Yaratıcı ve Yenilikçi Küçük Bilim İnsanları Etkinliği' ile anaokulu ve 1. sınıf öğrencilerine temel fen bilimleri konularında bilgiler aktarılarak, deneylerle de deneyim kazanmaları sağlandı.

İzelman Anaokulları, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Ana Bilim dalı, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim dalı işbirliği ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Foça Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü koordinasyonu ile Foça Belediyesi katkılarıyla Foça Belediyesi Sosyal Tesislerinde "Yaratıcı ve Yenilikçi Küçük Bilim İnsanları" etkinliği gerçekleştirildi.

20 farklı istasyonda yapılan etkinlikte yaklaşık 500 öğrenci, 'küçük bilim insanları Aziz Sancar'ın izinde, terlik mi hayvan mı, kalbine kulak ver, Arşimet'in oyunları, sihirli balon, uçurmaya hazır mısın, kaçışan arabalar, sürüngenlerin dünyası, gizemli oda, robot hayvanlar, materyallerle bilim' gibi birçok konuda uygulamalı eğitim aldı.

Bilim etkinliğinin yapıldığı Foça Belediyesi Sosyal Tesisini ziyaret eden Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Dokuz Eylül Prof. Dr. Bülent Çavaş,Ege Üniversitesi Doç.Dr.Pınar Çavaş,İzelman Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı,İzelman Anaokulları Müdürü Özlem Bulsu,IBB Foça Yerel Hizmetler Şube Müdürü Lale Baysal öğrencilerle bir araya geldi.

Başkan Demirağ, "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir' sözünü hiçbir zaman unutmamamız ve çocuklarımızı bu ilke ışığında eğitmemiz gerekiyor. 'Yaratıcı ve Yenilikçi Küçük Bilim İnsanları Etkinliğinin öğrencilerimize faydalar getirmesini diliyorum. İzmir Büyükşehir Belediyemize, Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültemize, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültemize ve çok kıymetli öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dokuz Eylül Üniversitesi Ege Üniversitesi Buca Foça Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title