Haberler

Foça'da Kadınlar Günü Etkinliği

İzmir’in Foça ilçesinde, Dünya Emekçi Kadınlar Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İzmir'in Foça ilçesinde, Dünya Emekçi Kadınlar Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde, gezgin fotoğraf sanatçısı İsmail Ragıp Geçmen'in 'Hayata Dokunan Eller' isimli kadın fotoğrafları sergisinin açılışı yapıldı. Öte yandan, Foça Demokrasi Meydanı'nda 'Bir Fırça da Sen At' isimli bir etkinlik düzenlendi. Gün boyunca Demokrasi Meydanı'nda bulunan tuval, vatandaşlar tarafından boyandı. Kadınlar günü etkinlikleri, Foça Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen törenle devam etti. Etkinliğe vatandaşlar ise yoğun ilgi gösterdi. Düzenlenen programda bir grup kadın, 'Hayat Bayram Olsa' isimli şarkıyı işaret dili ile söylerken, daha sonra Foça Belediyesi Halk Oyunları ekibi de bir gösteri sundu.

Burada bir konuşma yapan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, "Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu ilk günden bu güne kadar kadınlarımız çok önemli noktalarda oldular. Ancak son yıllarda geçtikçe sanki kadınlarımız kısıtlanma gibi bir sürece alınmak istenmekte. Oysaki 24 saat günün her noktasında kadın vardır. Çocuğa bakan, evi toplayan, yemeği yapan, üretime katılan kadındır" dedi.

Gökhan Demirağ, sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Bugün buradan tüm dünyaya bir ışık yakalım. Tecavüzler, kadın cinayetleri olmasın. Kadına yönelik şiddet bir daha konuşulmasın. Özgecan'ın yaşadıkları bir daha yaşanmasın. "Kadın erkek eşitliğindeki çabalarımız sizlerin de desteği ile artarak devam edecektir. Özgür bir ülkede hep beraber yaşamak istiyorum. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gökhan Demirağ İzmir Foça Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title