Haberler

Şortlu Kızı Darp Eden Saldırgan Tutuksuz Yargılanacak

Güncelleme:

Pendik minibüsünde şortlu kızı darp eden saldırganın, tutuksuz yargılanarak serbest bırakılmasına karar verildi.

14 Haziran'da Pendik minibüsünde 'Ramazan'da şort giydiği için' üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam'ı darp eden Ercan Kızılateş, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Saldırganın 'vergi kanununa muhalefetten' suçlu bulunduğu ve 3 yıl 9 ay hapis cezası aldığı ve 20 Haziran'da tutuklandığı ortaya çıkmıştı. Kızıltateş hakkında genç kıza yönelik saldırıya ilişkin 'tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakılma' kararı çıktı.

Öte yandan bu kararın ardından savcılık, minibüste şortlu kıza saldıran zanlının serbest bırakılmasına itiraz etti.

TUTUKLAMA İSTEMİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLMİŞTİ

Habertürk Haber Merkezi'nden Arzu Kaya'nın aktardığı bilgilere göre, Pendik'te üniversitesi öğrencisi A. M. S.'yi şort giydiği gerekçesiyle darp eden şüpheli Kızılateş, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "hakaret", "inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" ve "kasten yaralama" suçlarından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Ercan Kızılateş'in tutuklama talebi mahkeme tarafından reddedildi. Atılı suçların basit yaralama kapsamında kalma ihtimali olduğu gerekçesiyle tutuklama talebinin reddine karar verilerek sevk edildiği suçlar yönünden serbest bırakıldı.
KENDİSİNİ "TAHRİK OLDUM" DİYE SAVUNMUŞTU

Pendik'te şort giydiği için 21 yaşındaki A. M. S.'yi minibüste darp eden saldırganın ifadesi de ortaya çıktı. Ercan Kızılateş ifadesinde gerçekleştirdiği saldırıyı "Tahrik oldum" diye savundu. Kızılateş ayrıca genç kızdan şikayetçi de oldu.

Ercan Kızılat ifadesinde şunları dedi:

"Niyetli olduğum için bayan şahsı ikaz ettim. 'Bayan arkadaşım edep ve haya denen bir şey var, sizin bu şekilde toplu taşıma aracına binmeniz hiç yakışık almamış' dedim. Bayan bunun üzerine 'Sen de o zaman bakma arkadaşım' dedi. 'İnsanlar bazen nefsine hakim olamıyor, sizin bu giyim tarzınız beni tahrik etti' dedim.

"YALNIZCA YÜZÜNÜ İTTİM"

Elimin tersi ile yalnızca yüzünü ittim. Bunun üzerine bayan ayağa kalkarak saldırıya geçti. Ben yalnızca bayanın bana zarar vermesini engellemek için itekledim. Kamera kayıtlarına bakılırsa benim bayana saldırmadığım ya da darp etmediğim görülecektir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pendik 3.Sayfa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title