Haberler

Tunceli'de 15 Köy ve Mahallede Sokağa Çıkma Yasağı

Güncelleme:

Tunceli'nin Mazgirt İlçesi'nin 15 köy ve mahallesinde bugün saat 14.00'ten itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Tunceli'nin Mazgirt İlçesi'nin 15 köy ve mahallesinde, PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlar nedeniyle bugün saat 14.00'ten itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İlçenin Sarıkoç Köyü'nde teröristleri etkisiz hale getirmek için yapılan operasyonda çıkan çatışmada 1 geçici köy korucusu yaralandı.

İKİNCİ BİR EMRE KADAR SOKAĞA ÇIKMAK YASAK

Tunceli Valiliği, Mazgirt İlçesi'nin 15 köy ve mahallesinde bugün saat 14.00'dan itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Mazgirt İlçesi Alhan, Cefan, Konacık, Seyitler, Babil, Aktarla, Koyunuşağı, Dayılar, İbimahmut, Dervişler, Akpınar, Geçitveren, Sarıkoç, Yeldeğen, Güleç köy, mahallelerinde, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11'inci madde (c) fıkrasında, 'il sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa mütaalik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev ve görevlerindendir. Bunları sağlamak için vali gereken karar ve tedbirleri alır', 66'ıncı madde 1'inci fıkrasında, 'kamu düzenini ve güvenliğini veya kişilerin can ve mal emniyetini sağlamak ya da toplumsal olayları önlemek amacıyla vali tarafından alınan ve usulüne göre tebliğ veya ilan olunan karar ve tedbirlere aykırı davrananlar üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır' hükümleri uyarınca 05 Mayıs 2016 saat 14.00 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.

Vatandaşlarımızın güvenliğinin sağlanması maksadıyla ilimiz Mazgirt İlçesi Alhan, Cefan, Konacık, Seyitler, Babil, Aktarla, Koyunuşağı, Dayılar, İbimahmut, Dervişler, Akpınar, Geçitveren, Sarıkoç, Yeldeğen, Güleç köy, mahallelerinde devam eden operasyonlar sebebi ile sivil vatandaşlara yönelik oluşabilecek tehlike ve olumsuzlukların giderilmesi, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla yürütülen operasyonlar sırasında halkın can güvenliğinin sağlanması maksadıyla belirtilen köy, mahalle, beldeler ve sokaklarda, sokağa çıkma yasağına uymaları önemle duyurulur."

ÇATIŞMADA 1 KORUCU YARALANDI

Sokağa çıkma yasağının konulduğu yerler arasında bulunan Sarıkoç Köyü'nde kalabalık bir PKK'lı grubun tespit edilmesi üzerine hava destekli operasyon düzenlendi. Operasyonda teröristlerle çıkan çatışmada 1 geçici köy korucusu yaralandı. Yaralı korucu askeri helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

Bölgede PKK'lıların bulunduğu alanlar Kobra helikopterler tarafından ateş altına alırken, yer yer çatışmaları sürdüğü belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mazgirt Tunceli Dha Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

SALİH:

TÜRKİYE''NİN OKUR YAZAR ORANININ EN YÜKSEK OLDUGU IL DERSİM''DİR. O ZAMAN BU OLAYLAR DEVLETİN BASKIN VE FAŞİST POLİTİKASINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEGİL. ZÜLÜM YAPARSAN HALKINA, HALK ELBET İSYAN EDECEK.

81
17
yanıtYanıtla
aci gercekler:

halka degil, , , senin gibi fasist pkkya karsi oparatsion var, , ama isinize gelmiyor tabii, , sizi hain etekliler sizi, , , bu arada pkk yok olma asamasinda, , , 9000 pkk lessi var

yanıt1
yanıt1
.:

KAHROLSUN DERSİM

14
60
yanıtYanıtla
REİS:

VUR UZUN ADAM VUR SEN MAZLUMUN DOSTU EŞKİYANIN KORKULU RÜYASI ORTADOĞUNUN ERKEĞİSİN VUR AMAN VERME DÜŞMANA VUR

7
25
yanıtYanıtla
SALİH ÖZÇELİK:

Ülkenin birliğine ve dirliğine kast eden soysuzlarla sadece devletin mücadele etmesini beklemek acziyetir. Kuvayi milliye ruhuyla topyekün tecrit başlatılmalıdır. Allah ülkemizi fitne ateşinden korusun Amin.

0
28
yanıtYanıtla
ÖMER AKTAÇ:

Dersimli : klavyenin arkasına saklanıp sahte nickler ile erkeklik taslamak nasıl bir duygu? Söylede bilelim. Neyin kafasını yaşıyorsunuz bilmiyorum. Gece gündüz burada klavye soytarılığı yapacağınıza gidin de bir baltaya sap olun mal gelmişsiniz mal gidiyorsunuz. Ailenize bir yararınız olsun. Hayvanlar bile sizden daha şerefli.

16
11
yanıtYanıtla
cem:

sen insan altı bir varlıksın bir angutsun. . Dersimliler pkk nın insanlık dışı terörüne karşıdır. . Kaldı ki pkk nın Dersim ile ortak yönü yok. . pkk kürt ırkçısı milliyetçisi şoven bir örgüttür. . Dersim halkı 72 milleti aynı görür ve şiddete teröre karşıdır. . Dersim de birkaç genci kandırıp kullanabilirsiniz , ama bu Dersimi kendi özünden uzaklaştırmaz. . . Dersim halkının idealleri ve ütopyası bir dünya kardeşliği ve sevgisidir. . Dersimin inançsal yapısı insanları kardeş görür, şiddeti dışlar. .

yanıt1
yanıt8
aci gercekler:

bak cem sana sen teroristsin diyen olmadi, , sen olmayabilirsin, , ama orada pkkli teroristlerde var, , bunu bilmicek kadar cahil degilsin herhalda

yanıt1
yanıt0
CAN DERSİMLİ:

DEVLET SURDA CİZREDE YAPTİGİ GİBİ GÖSTERMELİK BİR CATİSMA ORTAMİ YARATİYOR MİLLETİ YERİNDEN EDİP BOŞALAN KÖYLERİN OLDUGU ALANLARA DA 30-40 BİN SURİYELİNİN KALACAGİ KAMPLAR İCİN YER OLUSTURMUS OLACAK. AKP NİN MULTECİ KAMPI DÜŞUNDUGU YERLERE BAKIN AKP HEP SONUNCU PARTİDİR. AKP İSİD CETELERİNİ YURDUN DÖRT BİR YANİNA DAGİTİYOR.

9
12
yanıtYanıtla
Tuncelili:

can sen yine çuvalladın pkk şehirleri , mahalleleri işgal ediyor , ama sen aymazlık yapıyorsun. . pkk nın pisliklerini göremiyorsun askerle polisle çatışan pkk lı katilleri göremiyorsun . . sana da yuh olsun. .

yanıt10
yanıt0
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title