Haberler

    Kulüpler Birliğinin Aldığı Kararda Skandal Eklemeler

    Güncelleme:

    İlhan Cavcav'ın kısa bir süre önce açıkladığı "6+2 için 17 takım uzlaştık" sözlerinin ardından yeni gelişmeler yaşanıyor.

    Türkiye Futbol Federasyonu geçtiğimiz yıl yabancı sınırlaması ile ilgili yeni kriterler getirmiş bunu da yeni sezonla birlikte uygulamaya sokmuştu. Buna göre yabancı kontenjanı 2013-2014 futbol sezonunda 6+0+4, gelecek sezon için de 5+0+3 olarak belirlenmişti.

    Galatasaray çok ısrarlıydı


    Yeni sezonun başlamasıyla tartışılan bu karar birçok takımın yabancı oyuncu planlamasını da bozmuştu. Ancak başta Fenerbahçe ve Beşiktaş olmak üzere birçok takım geçen yıl alınan yabancı kontenjanı düzenleme kararının uygulanması gerektiği görüşünde birleşmişti. Kontenjandan en çok etkilenen takım ise Galatasaray olmuştu. Şampiyonlar Ligi'ne 8 yabancı ile mücadele eden hatta bazı maçlarda 9 yabancıyı kadrosuna alan sarı kırmızılı takım uzun süredir kontenjan kuralının değişmesi için çalışmalar yapıyıordu.

    Henüz alınan karar yok!


    İlhan Cavcav ise Kulüpler Birliği'nin son toplantısında 17 takımın 6+2'de fikir birliğine vardığını açıkladı. Eurosport.com Türkiye Haber Müdürü Alper Aslan'ın ulaştığı bilgiye göreyse konu tam tersi boyutta. Kulüpler Birliği'nin henüz 17 takımla birlikte vardığı bir fikir birliği yok. İlhan Cavcav'ın bu sürpriz açıklamasıyla birlikte oldukça sıkıntılı bir süreç başlamış oldu.

    4 takım istemiyor


    Fenerbahçe'nin uzun süredir katılmadığı ve kararlarını tanımadığı Kulüpler Birliği, yabancı kontenjanı konusunda da farklı görüşlerin ortaya atılmasına sebep oldu. İlhan Cavcav'ın açıklamasının aksine Antalyaspor ve Akhisar Belediyespor, Kulüpler Birliği'nin kontenjan düzenleme fikrine sıcak bakmadı. Kriterlerin aynı şekilde kalmasını isteyen iki kulübe bilindiği gibi Fenerbahçe de destek veriyor. Ayrıca toplantının yabancı kontenjanı konşulan kısmına sıra gelmeden Beşiktaş'ın da görüşmelerden ayrıldığı biliniyor. Ayrıca siyah beyazlıların da başta Önder Özen olmak üzere kontenjan üzerindeki görüşleri belli. Beşiktaş yönetimi uygulamadaki yabancı kontenjanı kararlarının devamını istiyor.

    Böylelikle İlhan Cavcav'ın yaptığı 17 takım uzlaştı açıklaması da farklı bir konuyu gündeme getirdi. Cavcav'ın TFF'ye baskı yapmak ve 17 takımın fikir birliğine vardığı imajıonı yaratmak için bu kararı aldığı ve açıkalamayı yaptığı iddia edildi.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Galatasaray Fenerbahçe Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title