Haberler

Kilis'e Suriye'den Ateşlenen 4 Roket Daha Düştü, Akar ve Fidan Kilis'te

Güncelleme:

Kilis'e Suriye tarafından ateşlenen 4 roket daha düştü. Sınırdaki güvenlik önlemleri tekrar gündeme geldi. Genelkurmay Başkanı Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan Kilis'e gitti.

Sabah saatlerinde art arta meydana gelen patlama sesleri üzerine büyük panik yaşanan Kilis'te kent merkezine yakın yerlerdeki zeytin bahçelerine 4 adet roket düştüğü belirlendi. Patlama seslerinin ardından bölgelere çok sayıda ambulans, kurtarma ve itfaiye ekibi sevk edilirken, ölen ya da yaralanan olmadığı açıklandı. Olayda çok sayıda zeytin ağacının zarar gördüğü bildirildi.

AKAR VE FİDAN KİLİS'TE

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, art arda roketli saldırıların yaşandığı bölgede inceleme yapmak üzere Kilis'e gitti.

IŞİD FÜZELERİ BUGÜN YİNE ATEŞLENDİ

Yaklaşık son iki yıldır Kilis başta olmak üzere Suriye sınırındaki yerleşim yerlerini tehdit eden IŞİD füzeleri bugün yine ateşlendi. Suriye tarafından atılan 4 katyuşa füzesi kent merkezindeki bölgelere düştü. Daha önce de IŞİD füzeleri yüzünden çok sayıda vatandaşımız yaşamını yitirmiş onlarcası da yaralanmıştı. Sınırdaki TSK unsurları her zaman olduğu gibi saldırıya top atışlarıyla karşılık verdi. Ancak uzmanlar katyuşalara karşı sadece top atışlarının yeterli olmadığı görüşünde.

Güvenlik uzmanı Mete Yarar'a göre tek çözüm IŞİD'i geri püskürtmek. Yarar'a göre Suriye sınırına yakın IŞİD mevziileri püskürtülmezse başımıza katyuşalar yağmaya devam edecek.

İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Kilis'e dün sabah saatlerinde de 2 roket mermisi daha düşmüştü. 3′ü ağır sekiz kişinin yaralandığı saldırıda ağır yaralanan iki kişi tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybetti. Roketli saldırı sonrası Kilis'te vatandaşlar Valilik binasına yürüyerek protesto gösterisi düzenlemişlerdi.


"TEK ÖNLEM GERİ PÜSKÜRTME"

Konuyla ilgili Sözcü'nün sorularını yanıtlayan güvenlik uzmanı Mete Yarar "IŞİD'in füzeleri ile mücadelenin tek yolu onları püskürtmek" dedi. Katyuşaların taşınabilir yani 'seyyar' olduğunu hatırlatan Yarar, "IŞİD unsurları Kilis üzerine deyim yerindeyse rast gele füzeleri ateşleyip kaçıyorlar. TSK ise ancak atışın geldiği yerlere top atışı yapıyor. Ama bu çözüm değil. Top atışlarıyla IŞİD'i püskürtmek imkansız" dedi.

Sınır güvenliği için kapsamlı bir kara ve hava operasyonunu işaret eden Yarar "Tek çare IŞİD'i Halep'e doğru püskürtmek ve mevzi dışına çıkarmak" diye konuştu.

GENELKURMAY BAŞKANI VE MİT MÜSTEŞARI FİDAN OLAY YERİNDE

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, beraberindeki general ve MİT yetkilileri ile birlikte skorsky helikopterlerle, günlerdir arka arkaya Suriye'den ateşlenen roketlerin isabet ettiği Kilis'e gitti.

HAVADAN SINIR HATTINI İNCELEDİLER

Havadan sınır hattını inceleyen Akar ve Fidan, bölgedeki askeri birlikleri de inceledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye Kilis Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Ziraat Kupası Yarı Final Tek Maç mı, İki Maç mı? İşte Detaylar 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (196)

MAHMUT:

İŞİT BUNU YAPMAZ YAPSA YAPSA İŞİT KILIĞINA GİRMİŞ YPG YAPAR

9
17
yanıtYanıtla
Zero:

İŞİD, İ İYİ TANİYORSUN GALİBA NASİL EMİN OLUYORSUN YAPMAUYACAGİNA

yanıt5
yanıt0
MAHMUDA:

MAHMUT HABERİ NERENLE OKUDUN

yanıt7
yanıt0
HAYDAR:

İŞİDİNDE PYDENİNDE ALLAH BELASINI VERSİN İKİSİDE AYNI

yanıt0
yanıt1
pillow fighter:

eskiden sınırlarımızdan roketler uçardı topraklarımıza, 2002 yılından beri ülkemizde tek uçan şey kuşlar :)) teşekkürler akepe, allah sana zeval vermesin, sizi başımızdan eksik etmesin, sayenizde ülkemiz hiç olmadığı kadar güvenli :)) nasıl, hoşunuza gidiyor mu ak gençler!

23
1
yanıtYanıtla
HASAN:

İŞİD PKK CHDP ÜLKEMDEN DEFOL

7
16
yanıtYanıtla
baba:

ulke babanın malımı aktrol nabeyin

yanıt10
yanıt3
gokhan:

lannnn beyin sizzzz herdesinn sennn ucuyonmuu

yanıt2
yanıt0
AKP MALLARI BUNLAAAAR:

İŞİD VE PKK AKP MALIDIR. . AKP ABD MALIDIR. . KOYUN HER ZAMAN KOYUNDUR. . MAL HER ZAMAN MALDIR. . . KOYUN HER ZAMAN MAL MALDIR. .

yanıt2
yanıt0
CHP:

MAL İŞİDI TÜRKİYE YE SOKAN TEDAVİLERİNİ YAPTIRAN SENİN BİLALİN BİZZAT HASTANEDE ZİYARET EDİP ANLINDAN ÖPEN KİMDİ TÜRKMENLERE DEYİP İŞİDE TIRLARLA SİLAH GÖNDEREN KİMDİ BAK ŞİMDİ O BONBALARIN SANA GERİ İADE EDİLİYOR KİLİSTE SEN BİR TÜRKMENİ BİLE İÇERİ ALMADIN SINIRINDAN MHP O KADAR BAĞIRDI AL DİYE MAL

yanıt1
yanıt0
Tüm 196 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title