Haberler

Diyarbakır'daki Bombalı Saldırıdan Acı Haber Geldi: 1 Polis Şehit

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde PKK'lıların düzenlediği bombalı saldırıda ağır yaralanan polis memuru şehit oldu.

Diyarbakır'daki saldırıdan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Diyarbakır Valiliği, Dicle'de meydana gelen patlamada 1'i ağır 2 polis ile 6'sı vatandaş toplam 8 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralı polislerden biri kurtarılamayarak şehit oldu. Patlamanın şiddetiyle yol ile çevredeki ev ve iş yerlerinde hasar oluştu.


1 POLİS ŞEHİT OLDU

27 Mayıs Mahallesi Ergani Caddesi Afet Küme Evleri mevkisinde polis aracının geçişi sırasında teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi. Patlamada ilk belirlemelere göre biri ağır 2 polis ile 6 sivil yaralandı. Saldırıda yaralanan 2 polis memuru helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Burada durumu ağır olan polis memuru doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Saldırıda yaralanan 1 polis ile 6 sivilin tedavileri sürüyor.


Patlamanın şiddetiyle yol ile çevredeki ev ve iş yerlerinde hasar oluştu.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği, patlamayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"İlimiz Dicle İlçesi, Ergani Caddesi, hastane civarında bir patlama meydana gelmiştir. Olayda ilk belirlemelere göre 1'i ağır olmak üzere 2 polis memurumuz ve 6 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar, hastaneye kaldırılarak tedavilerine başlanmıştır. Olayla ilgili başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir."

AİLESİNE ACI HABER VERİLDİ

Saldırıda şehit düşen polisin 25 yaşındaki Mustafa Yıldırım olduğu öğrenildi. Şehidin, Elazığ'ın Gümüşkavak Mahallesi Hurmalı Sokak'taki müstakil evlerinde ikamet eden ailesine acı haberi sağlık ekipleri eşliğinde emniyet yetkilileri verdi.

Acı haberi alan şehidin babası Muhlis Yıldırım ile annesi Cemile Yıldırım Diyarbakır'a gitti. Evin bulunduğu sokağa ise Türk bayrakları asıldı.

Evin üç çocuğundan biri olan şehidin, bekar olduğu ve ağabeyinin astsubay olarak görev yaptığı öğrenildi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Dicle Dha Güncel Haberler

title