Haberler

Büyük Rakka Operasyonu Başladı! 3 Koldan Saldırıyorlar

Güncelleme:

Suriye'de IŞİD'in merkezi Rakka kentinin geri alınması için uzun süredir hazırlığı yapılan operasyon bugün saat 14.00 sıralarında başladı.

Suriye'nin kuzeyindeki Rakka kentinin IŞİD'den alınması için günlerdir beklenen operasyon başladı. Demokratik Suriye Güçleri, 3 koldan operasyonu başlatırken, koalisyon uçakları da Rakka çevresinde IŞİD mevzilerini bombalıyor.

OPERASYON BAŞLADI

Demokratik Suriye Güçeleri yetkililerinden alınan bilgililere göre Suriye'nin 3. büyük kenti olan ve 2,5 yıldır IŞİD'in elinde olan Rakka kentine yönelik operasyonun başladığı belirtildi.

3 KOLDAN SALDIRIYORLAR

Operasyon, Demokratik Suriye Güçleri içerisinde yer alan ve Rakkalılardan oluşan Ehrar Rakka ve Liva Tahrir Tugayları öncülüğünde 3 koldan başladı. Kobani ile Rakka arasında yer alan Eyn İssa kasabasında Demokratik Suriye Güçleri saldırıya geçerken, Tışrin barajında da Rakka'ya doğru operasyonun başladığı kaydedildi.

12 BİN SAVAŞÇI

Operasyona 12 bin savaşçının katıldığı öğrenilirken, operasyon kapsamında Demokratik Suriye Güçleri'nin ağır silahlarla Rakka'nın kuzeyindeki IŞİD mevzilerini bombaladığı belirtildi. Operasyon kapsamında ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları Rakka'da IŞİD mevzilerini bombalarken, Rakka halkının Deyr ez-Zor kentine kaçmaya başladığı öğrenildi.

IŞİD MEVZİLERİNE BOMBA YAĞIYOR

Demokratik Suriye Güçleri Sözcülerinden Tackır Kobani, Rakka operasyonu kapsamında güçlerinin Eyn İssa kasabası çevresinden saldırıya geçtiğini ifade ederek, koalisyon uçaklarının da bölgede IŞİD mevzilerini yoğun bir şekilde bombaladığını söyledi.

ABD'Lİ KOMUTAN KOBANİ'YE GİTMİŞTİ

Bir süre önce Suriye'nin Rojava bölgesinde bulunan Kobani'ye giden ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel, orada operasyona katılacak olan Demokratik Suriye Güçleri yetkili ve komutanları ile görüşmüştü. ABD'li komutan görüşmede, Rakka operasyonuna başlanması durumunda ellerinden gelen desteği kendilerine sunacağını da söylemişti. ABD'li komutan Votel, Suriye'den sonra Ankara'ya gelmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye Rakka Dha Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (215)

GERÇEK:

ALLAH YPG NIN YARDIMCISI OLSUN YPG OLMASAYDI ON BİNLECE SİVİL HALK KATEDILIRDİ ALLAH SİZINLE OLSUN HPG

42
143
yanıtYanıtla
yardımcı:

bir terör ögütünden medet uman zavallı, birgün senin canınıda yakarda ne demek istediğimi anlarsın. zavllı yılanla yatıp kalkıyorsun.

yanıt3
yanıt13
şırnex:

Turkmenler topraklsrini iside birakip kscarken kurtler topraklarini savunmakla kalmayip turkmen ve araplarinda topragini ozgurlestirdi ve ozgurlestirmeye devam ediyor . Kim korkak kim cesur belli.

81
18
yanıtYanıtla
Allah Buyuk:

kurt devleti geliyor

78
6
yanıtYanıtla
gerçek:

Rusya, hastaneleri ve yerleşim yerlerini imha ettiğinde Avrupa’nın ve küfür milletlerinin tüyleri ürpermedi. Fakat İslam Devleti, bazı kâfirlerin başlarını kestiğinde uykuları kaçtı ve delirdiler. Ürperdiler, gürlediler, köpürdüler, bombaladılar ve seferber oldular. Ancak haçlıların, Hinduların ve ateistlerin Müslümanlara Burma’da, Türkistan’da, Endonezya’da, Keşmir’de, Filipinler’de, Filistin’de, Bosna’da, Orta Afrika’da, Çeçenistan’da, İran’da ve her yerdeki katliamlarına, cürümlerine ve kötül

10
72
yanıtYanıtla
Kilisli:

Işidi vurandan Allah razi olsun

68
5
yanıtYanıtla
kürt genci:

hadi ypg allah size güç kuvet versin bu bitli sakalıları yobazları rakaya gömün bide haberinizi doğru yapın operesyonu ypg başlatı neden demiyorsunuz he

38
35
yanıtYanıtla
yuh kafaya bak:

ypg kim la . ordakiler fil siz karınca sayılırsınız onların yanında.

yanıt3
yanıt2
.............:

ne o UZMAN Yusuf yusufmu merak etme Suriyedeki kardeşleriniz Türkiyeye kaçacak sonra orda da hesabı görülecek

yanıt2
yanıt0
Bitlis:

Yeni devlette Basbakan Selahattin Demirtaş olsun

58
14
yanıtYanıtla
Tüm 215 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title