Haberler

Diyarbakır ve Bingöl'den Acı Haber: 5 Asker Şehit

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lılarla çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu; 8 asker yaralandı. Bingöl'de de mayın patlaması sonucu 1 Uzman Çavuş şehit oldu.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lıların kurduğu pusu sonucu çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu. Saldırıda 8 asker de yaralandı.

4 ASKER ŞEHİT

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında bulunan Gömtepe mevkiinde, teröristler tarafından operasyona çıkan askerlere uzun namlulu silah ve roketatarla saldırı düzenlenmesinin ardından çıkan çatışma sürüyor. Bölgeden gelen ilk bilgiye göre 10 asker yaralandı. Yaralılar Diyarbakır'dan gönderilen Skorsky tipi helikopterlerle getirildikleri 7'nci Kolordu Komutanlığı pistinden, ambulanslarla Asker Hastanesi'ne götürülürken, 2 asker yolda şehit oldu.

ASKER SEVKİYATI YAPILDI

İlerleyen dakikalarda ise 2 askerin daha şehit olduğu bilgisi geldi. Böylece Lice'de şehit olan asker sayısı 4'e yükseldi. Bölgeye ise helikopterlerle çok sayıda asker sevkiyatı yapıldı. Hareketliliğin sürdüğü bölgede, teröristlerin bazı köylere gizlendiği öğrenildi.

LİCE'NİN 14 KÖYÜNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlerin üs bölgesine düzenlediği ve 4 askerin şehit olduğu, 8 askerin de yaralandığı saldırının ardından Lice Kaymakamlığı 14 köy ve bağlı mezralarda buğun saat 12.30'dan itibaren sokağa çıkma yasağı getirildiğini açıkladı.

"12.30'DAN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE"

Lice Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 32/Ç maddesi gereği ilçemiz Kıralan, Dernek, Çeper, Yamaçlı, Acımeşe, Ergin, Tuzla, Birlik, Şenlik, Sumaklı, Çalıbükü, Aspeyen, Akçapınar, Puneyn, köyleri ve bunlara bağlı mezralarda; 24.08.2016 Çarşamba günü saat 12.30'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

BİNGÖL'DEN DE ACI HABER GELDİ

Bingöl'de de, PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonda, teröristlerin araziye tuzakladığı mayının patlaması sonucu Afyonkarahisarlı uzman çavuş Kerim Üye şehit oldu.

OPERASYON SÜRÜYOR

Bölgede güvenlik güçleri ile PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor. Cehennem Ormanları'nda dün çıkan çatışmada geçici köy korucuları İdris Demir ile Tarık Aydemir şehit olmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Lice PKK Güncel Haberler

title