Haberler

Türk F-16'lar da IŞİD'i Vuruyor! Hava Harekatından İlk Görüntüler

Güncelleme:

TSK ile koalisyon güçlerinin şafak vakti başlattığı Cerablus operasyonuna Türk savaş uçakları da katılıyor. F-16'lar Cerablus ve Keklice'de hedefleri vuruyor. İlk görüntüler de geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatıldı.

Askeri kaynaklar, saat 06.08'de başlayan harekata Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16'ların da katıldığını açıkladı.

HAREKATTAN İLK GÖRÜNTÜLER İHA KAMERASINDA

Türk F-16'lar Cerablus ve Keklice'de hedeflere bomba yağdırdı. Hava harekatından ilk görüntüler, insansız hava araçlarının kameralarına yansıdı.

F-16'LAR VURMAYA DEVAM EDİYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri ve koalisyon güçleri tarafından tarafından, sınır güvenliğinin sağlanması için başlatılan Cerablus harekatı kapsamında belirlenen noktalar Türk F-16'ları tarafından vurulmaya devam ediliyor.

Özgür Suriye Ordusu'nun da Cerablus çevresinde IŞİD mensupları ile çatışmalarının devam ettiği bölgede jet sesleri duyuluyor. Cerablus merkezinin dışında bulunan bazı bölgelerden ise dumanlar yükseliyor.

Cerablus'un Karkamış'a yakın bölgelerine yönelik başlayan atışlar, an itibariye daha iç kesimlere kaymaya başladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cerablus Suriye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title