Haberler

Milli Savunma Bakanı: Menbiç'te Ciddi Bir Hareketlilik Var

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, " Türkiye'nin önceliği şu anda Menbiç'tir. Başta ABD olmak üzere koalisyon güçlerinden bu konuda Türkiye'ye verilen sözlerini tutmasını bekliyoruz. Fırat'ın batısındaki PYD, PKK unsurlarının kesinlikle Fırat'ın batısından yani Menbiç'ten çekilmesini bekliyoruz, bunu da istiyoruz. Bu ABD'nin Türkiye'ye taahhüdüdür. Bu taahhüdün en kısa sürede yerine getirilmesini bekliyoruz." dedi.

"ÖNCELİK MENBİÇ"

Balıkesir Valiliğini ziyaretinde bir gazetecinin " Münbiç'te hareketlilik var. Bununla ilgili değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?" sorusu üzerine, El Bab'ın DEAŞ'tan temizlenmesinden sonra önceliği Menbiç'e verdiklerini söyledi.

"ABD'NİN SÖZÜNÜ TUTMASINI BEKLİYORUZ"

Işık, bu aşamada bölgede ciddi bir hareketlilik başladığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Önce DEAŞ bazı yerleri rejime bıraktı. Şimdi de gördüğümüz kadarıyla PYD, YPG, bazı yerleri rejime terk ediyor. Bu, aslında PYD'nin DEAŞ'ın ve rejimin birlikte zaman zaman hareket ettiği iddiamızı doğrulayan, ispatlayan bir gelişme. Yani birbirine düşman gibi görünen pek çok yapının kolaylıkla bir araya geldiğini şu birkaç günlük hareketlilikten gördük. Bu noktada tabii Türkiye'nin önceliği şuanda Menbiç'tir. Başta ABD olmak üzere koalisyon güçlerinden bu konuda Türkiye'ye verilen sözlerini tutmasını bekliyoruz. Fırat'ın batısındaki PYD, PKK unsurlarının kesinlikle Fırat'ın batısından yani Menbiç'ten çekilmesini bekliyoruz, bunu da istiyoruz. Bu ABD'nin Türkiye'ye taahhüdüdür. Bu taahhüdün en kısa sürede yerine getirilmesini bekliyoruz. Bu noktada da çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Münbiç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title