Haberler

Flamingolara Doğal Yaşam Alanı

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde koruma altına alınan flamingolar, üremeleri için özel hazırlanan doğal ortamlarına kavuştu.

ADSIZ GÜNEBAKAN - Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde koruma altına alınan flamingolar, üremeleri için özel hazırlanan doğal ortamlarına kavuştu.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi sakinlerinden 28 flamingo, kıvrak gagaları, ince bacakları ve özellikle de tüylerindeki kırmızı tonlarıyla ziyaretçilerden ilgi görüyor.

Sayıları her geçen gün azalan ve üreme konusunda da hassas olan kuşlar için doğal hayatta ihtiyaç duyacakları her detay düşünülerek hayvanat bahçesinde yeni ortam hazırlandı.

Yaklaşık 600 metrekarelik alanda özel yuva ve havuzlara kadar her ayrıntının düşünüldüğü "Flamingo Adası"na taşınan kuşların yıl sonunda yavrulaması bekleniyor.

"Üremelerini sağlayacağız"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, flamingoların hassas bir yapıya sahip kuş türlerinden olduğunu söyledi.

Hayvanat bahçesinde uzun zamandan beri flamingo bulunduğunu belirten Özsöyler, şöyle devam etti:

"Bu hayvanların üremesi çok güç ve sayıları her geçen gün azalıyor. Bu nedenle koruma altındalar. Onların üremesi için biz de yaklaşık 600 metrekarelik doğal ortam olan 'flamingo adası' tahsis ettik. Burada kendileri için özel yuvalıklar, özel havuzlar gibi doğal hayatında ihtiyaç duyduğu her şeyi dizayn ederek üremeleri için ortam hazırladık. İnşallah bu senenin sonunda da yavru almayı bekliyoruz çünkü flamingolarımız için birebir doğal ortamıyla aynı yer dizayn ettik."

Hayvanat bahçesinde 28 flamingo olduğunu aktaran Özsöyler, "Bu kuşların yarısı dişi, yarısı erkek. Bu hayvanlar tek eşliliği seçiyorlar ve kendilerine özel çamur ve samandan yüksekte yuvalıklar tahsis ettik, bu sayede üremelerini sağlayacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title