Haberler

Fizik Tedavi Hastanesi Yeniden İhaleye Çıkartılıyor

Dumlupınar Üniversitesi ile yapılan protokol ile Kamu Hastanelerine devredilen Fizik Tedavi Hastanesi binası yeniden ihale ediliyor.

Dumlupınar Üniversitesi ile yapılan protokol ile Kamu Hastanelerine devredilen Fizik Tedavi Hastanesi binası yeniden ihale ediliyor.

Zamanında otel konseptinde inşa edilen ve Sağlık Bakanlığı standartlarına uymayan binanın deprem güçlendirmesi ve hastane olarak revize edilmesi için 27 Mart tarihinde ihalesi yapılmış ve ihaleye katılan olmadığı için iptal edilmişti.

Yeniden ihale edilerek, kısa sürede hizmete açmayı planladıkları hastanenin önemine değinen Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Dr.Mithat Ekici, "Öncesinde katılımcı olmadığı için ihaleyi iptal ettik. İnşallah 24 Temmuzda yeniden ihale edeceğiz. Deprem güçlendirmesi ile birlikte Hastane standartlarının oluşturulacağı tadilatları yapacağız. Yoncalı hastanesi ile birlikte, Ülkemizde önemli bir rehabilitasyon merkezi haline geleceğiz. Bu aynı zamanda sağlık turizminin gelişmesi için de önemli bir potansiyel oluşturacaktır. Yaşlı ve engelli nüfusun önemli bir yer işgal ettiği Dünyamızda, bu tür hastanelerin önemi her geçen gün artıyor. Sosyal Güvenlik Kurumları ve devletler önemli bütçelerini rehabilitasyon hizmetlerine ayırıyor. Yurt dışından gelen hasta sayısının da hızla arttığı günümüzde, bu türden yatırımların hayat bulması İlimiz açısından sevindirici" dedi.

Kütahya'nın tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra, termal kaynaklar açısından son derece zengin rezervlere sahip olduğunu ifade eden İkici, "Rehabilitasyon hizmetlerinin yanı sıra, Hidroterapi ile Yoncalı'da hizmet sunuyoruz. İnşallah yeni hastane binasında da bu hizmeti vereceğiz. Bu bizi, diğer illerdeki rehabilitasyon hastanelerinden üstün kılıyor. Kısa sürede hizmete açmayı planladığımız hastane binası İlimizi cazibe merkezi haline getireceği gibi, Sağlık Turizmi yatırımları için de Lokomotif görevi üstlenecektir" şeklinde konuştu. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı 27 Mart Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title