Haberler

Fiyatlar Düştü, Piyasa Hareketlendi

1 Kasım Genel Seçimlerinin ardından dolar ve altının ateşi düştü.

1 Kasım Genel Seçimlerinin ardından dolar ve altının ateşi düştü. Dolar ve altın fiyatlarındaki düşüş hem vatandaşları, hem de kuyumcuları sevindirdi.

Altıntaş Kuyumculuk Mağaza Satış Müdürü Muzaffer Seyhan, 1 Kasım seçimleri sonunda doların düşmesiyle altın fiyatlarının da düşüşe geçtiğini belirterek, "Altın piyasası 7 Haziran seçimleri sonrasında devamlı yükseliş nedeniyle durgundu. Ancak 1 Kasım seçimlerinin ardından doların düşüşü ile birlikte altın fiyatları da düştü. Çünkü altın piyasası da dolara endeksli. Dolar yükseldikçe altın fiyatları da yükseliyor. Düşüş altın alacakları mutlu etti. Elinde altını olanlar bozdurmak için biraz daha beklemek zorunda kalacak gibi görünüyor. Özellikle söz, nişan ya da düğün yapacak olanlar bu düşüşten yararlanmış oldu. İnşallah bizim sektör gibi diğer sektörlerde de istikrar başlar umudundayız" dedi.

"BELİRSİZLİĞİ ORTADAN KALDIRDI"

Birkaç aydır fiyatların yükselmesiyle birlikte altın sektöründe belirsizlik yaşandığını belirten Burak-2 Kuyumculuk Mağaza Müdürü Volkan Parlak, "1 Kasım seçimlerinden sonra doların düşmesiyle birlikte altın fiyatlarında yaşanan düşüş belirsizliği ortadan kaldırdı. 1 Kasım seçimleri öncesi 106 lira olan altının gramı 96 liraya kadar geriledi. Bu kadar düşeceğini tahmin etmiyorduk. Bu düşüş altın alacaklara mutlu etti" ifadelerini kaydetti.

Altın fiyatlarının düşmesinden memnun olduklarını belirten Sedat Kuyumculuk sahibi Sedat Çelik ise, "1 Kasım seçiminin ardından beklenmedik şekilde düşen dolar ile birlikte altın fiyatlarının da düşmesi kuyumcular olarak vatandaşlar gibi bizim de hoşumuza gitti. Çünkü bir süredir sektörümüzde fiyatların yükseliş göstermesiyle birlikte belirsizlik vardı ve işlerimizde de büyük düşüş yaşanıyordu. Düşeceğini tahmin ediyorduk. Ancak bu kadar düşeceğini ummuyorduk. Bu düşüş altın alacakları sevindirdi. Altın alacaklar bu düşüşlerden yararlanmalı" diye konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altıntaş Seyhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title