Haberler

Fıstık Hali 60 Suriyeli Aileye Barınak Oldu

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine gelen 60 aile, Fıstık Hali olarak yapılan fakat daha sonra kullanılmayan dükkanlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine gelen 60 aile, Fıstık Hali olarak yapılan fakat daha sonra kullanılmayan dükkanlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine gelen 60 aile, ilçe belediyesi tarafından yapılan ve daha sonra ise hukuki bir sıkıntı nedeniyle faaliyete geçirilemeyen Fıstık Halindeki dükkanlarda yaşam mücadelesi veriyor. Sığınmacılar, Halfeti Kaymakamlığı, ilçe belediyesi ve hayırsever vatandaşlar tarafından verilen yardımlarla geçinmeye çalışıyor.

Eşi ve iki çocuğuyla birlikte 3 yıl önce Suriye'nin Ayn El Arap ( Kobani ) kentinden Halfeti'ye gelen Halil Şeyh Berkele, "Ben Kobani'den geldim. 3 yıl önce Halfeti'ye geldik. Dükkanlarda kalıyoruz. Hükümetin ve devletin bize yardım etmesini istiyoruz. Yaşlı ve hastayız. Çalışanımız da yok. Allah herkesten razı olsun. Yaklaşık 60 aile olarak bu dükkanlarda yaşıyoruz" dedi.

Emine Bereke de Kobani'den geldiklerini belirterek, "Biz yaşlıyız ve çalışacak kimsemiz yok. Ben hastayım ve sürekli doktora gidiyorum. Ayaklarımda sorun var ama ameliyat etmiyorlar. İlaç alıyorum ama bana bir faydası olmuyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Dükkanda ne yapabiliriz ki yine de geçiyor" diye konuştu.

Dükkanlardaki elektrik ve sudan ücretsiz olarak faydalanabilen Suriyeli sığınmacıların en büyük sıkıntısı ise dükkanlarda ve yakınlarında tuvalet olmaması. Suriyeli sığınmacılar, ihtiyaçlarını karşılamak için başka yerlere gitmek zorunda kalıyor. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Halfeti Kobani Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title